Saznaje Klix.ba
360

Otkrivamo uslove koje je FK Sarajevo ponudilo Musemiću za nastavak saradnje

Piše: N. Kustura
Husref Musemić (Foto: D. S./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: D. S./Klix.ba)
Husref Musemić će vjerovatno ostati na klupi Sarajeva nakon što su se dvije strane približile dogovoru oko nastavka saradnje, saznaje portal Klix.ba.

Trener Bordo tima je početkom sedmice obavio prvu rundu pregovora s klubom, koji su kompletirani jučerašnjim sastankom.

Musemiću je, kako saznajemo, ponuđen ugovor s minimalnim trajanjem od dvije godine čime je ispunjen njegov prvi uslov budući da je zahtijevao saradnju na duže staze.

Trener Sarajeva bi novim ugovorom na godišnjem nivou ostvario bruto primanja veća od 200.000 KM (oko 11.000 KM neto mjesečno), ne računajući premije za postignute dobre rezultate.

U slučaju da strateg Bordo tima ponovi ovosezonski uspjeh dobio bi, saznajemo, dodatnih 250.000 KM, dok bi iskorakom u Evropi, odnosno dolaskom do grupne faze dobio bonus od nepunih 600.000 KM.

Posebnom klauzom u ugovoru definisano je kako bi šef stručnog štaba u narednoj sezoni ostvario i mogućnost povećanja svih primanja za 20 posto, a to će zahtijevati ponovno osvajanje trofeja.

Predstavnici kluba su ulaskom u drugi krug pregovora zauzeli afirmativan stav u vezi produženja ugovora, ali uzimajući u obzir da većinskim dijelom upravljačkih prava kluba raspolaže ‎Nguyen Hoai Nam, konačnu odluku će ipak donijeti strani investitor.

Očekuje se da će Sarajevo u narednim danima i zvanično obavijestiti javnost o ishodu pregovora s trofejnim stručnjakom, koji je ovu sezonu završio osvajanjem Premijer lige i Kupa BiH te ga očekuju utakmice u kvalifikacijama Lige prvaka.