Lančana reakcija
0

Otkazuju se prijateljski susreti bh. i HR klubova

Piše: A. Karadža
Foto: Cropix
Foto: Cropix
Prijateljske utakmice između domaćih i klubova iz Hrvatske otkazuju se zbog nesretnih događaja iz Širokog Brijega kada je ubijen Vedran Puljić, navijač FK Sarajeva.

Susret između Troglava i Hajduka na rasporedu je bio danas, ali je otkazan. Kako stoji na službenoj stranici NK Hajduka, utakmica je otkazana na zahtjev NS BiH, koji je navodno potpisao generalni sekretar Munib Ušanović. Potvrdu informacije nismo mogli dobiti, jer se Ušanović nije javljao na telefon.

Kako je za Sarajevo-x.com rekao Bogdan Čeko, potpredsjednik NS BiH, on za takvu informaciju prvi put čuje i siguran je da odluka nije prošla kroz Predsjedništvo Saveza.

Prema izjavi Fahrudina Terzića, sekretara FK Zvijezde iz Gradačca, ovaj klub je u petak trebao igrati prijateljski susret protiv Osijeka, ali je na adresu kluba iz Gradačca stigla preporuka iz Saveza da se utakmica na odigra. On je rekao da je i njihov protivnik dobio istu preporuku iz NS Hrvatske.

"Lično smatram da smo trebali igrati utakmicu, jer naš omladinski sastav već u subotu igra utakmicu svoje lige. A i utakmica Sarajeva i Olimpika će biti odigrana u nedjelju. Treba napomenuti da na našem stadionu nikada nije bilo nereda", rekao je Terzić.

Ipak, preporuka NS BiH nije došla do svih klubova pa je tako za odluku o neodigravanju utakmice između Zrinjskog i Šibenika, direktor mostarskog kluba Mladen Margeta saznao preko sredstava javnog informisanja.

"Mi nemamo taj podatak. I meni je prenešeno da je javljeno na televiziji da se utakmica neće igrati. Utvrđujemo taj podatak. Utakmica se trebala igrati u subotu u 16 sati", rekao je Margeta za naš portal.