Nogomet
142

Otkazana nogometna utakmica Srbije i Republike Srpske

Klix.ba
Reprezentacija Srbija (Foto: AFP)
Reprezentacija Srbija (Foto: AFP)
Nakon što je dogovoreno da reprezentacije Srbije i Republike Srpske 4. septembra ove godine odigraju prijateljsku utakmicu, to se ipak neće dogoditi. "Glas Srpske" navodi da je razlog tome susret nogometnih reprezentacija BiH i Lihtenštajna.

"Dali smo obavezu Darku Ljubojeviću da kao potpredsjednik NS BiH iz Republike Srpske na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora FS BiH postavi pitanje igranja utakmice između Republike Srpske i Srbije. Poslije toga NS BiH treba da se obrati FIFA-i i UEFA-i, koje bi trebalo da daju konačnu dozvolu za odigravanje meča u jednom od slobodnih termina. Pošto je BiH za 4. septembar zakazala susret sa Lihtenštajnom, taj termin je propao i tražimo sljedeći slobodni. To bi onda mogla da bude sredina novembra ili 16. juni, koji je Srbiji bio rezervna varijanta", izjavio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodoljub Petković.

Prošle je godine NS BiH dao dozvolu FSRS za odigravanje međunarodne prijateljske utakmice. Postojao je i dogovor da se susret igra u terminu FIFA-e, ali pod uslovom da tada reprezentacija BiH ne igra utakmicu. Pošto je BiH zakazala prijateljsku utakmicu, RS je time izgubila pravo igranja.