Vijesti iz FK "Željezničar"
0

Otišao Mešanović, stigao Čolić

Sarajevo-x.com
Alen Mešanović u duelu (Foto: F. Krvavac)
Alen Mešanović u duelu (Foto: F. Krvavac)
Alen Mešanović više nije član “Željezničara”. Iskusni napadač u timu sa Grbavice zadržao se jednu sezonu. Doveden je kao veliko pojačanje, što je potpuno opravdao igrama u prvom dijelu prošle sezone kada je bio i vodeći strijelac lige. Ipak, teška povreda koljena odvojila ga je od terena više od tri mjeseca.

Početkom ove sezone menadžer Osim je odlučio dati šansu mlađim igračima, pa je 35-godišnji Mešanović odlučio da napusti “dolinu ćupova”.

Treba istaći da su se na treninzima “plavih” pojavila dva nova nogometaša – Aleksandar Nikolić i Anton Kolobov.

Nikolić je juniorski reprezentativac naše zemlje. Igra na poziciji napadača. Visok je 195 cm, a ranije je nastupao za zvorničku “Drinu“ sa kojom je izborio ulazak u elitni razred bh. nogometa.

Anton Valerievič Kolobov je ruski internacionalac koji igra na poziciji ofanzivnog veznog. Karijeru je počeo u drugoj ruskoj ligi igrajući za “Sochi“.

Također, bivši igrač “Veleža“ i povremeni reprezentativac BiH, Elvir Čolić, novi je stanovnik Grbavice. On je potpisao ugovor na dvije godine. Predstavljen je kao veliko pojačanje.

"Nadam se da ću opravdati očekivanja uprave i navijača. Drago mi je što sam došao u ‘Željezničar’. Vjerujem da ću izboriti mjesto u udarnoj postavi i pokazati sve što znam", rekao je odmah nakon potpisivanja ugovora za portal fkzeljeznicar.com.