Ljubavna afera
47

Otac Ryana Giggsa: Stidi ga se cijela porodica, bratu je zabio nož u leđa

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Danny Wilson, otac legendarnog nogometaša Manchester Uniteda i novog selektora reprezentacije Velsa Ryana Giggsa, priznao je da cijela porodica još uvijek izbjegava ovog igrača zbog ljubavne afere sa suprugom mlađeg brata Rhodrija.

Giggsov brat za aferu je saznao 2011. godine, kada se razveo od supruge Natashe. Zbog toga, niko iz porodice ne želi izgovarati njegovo ime te smatraju da je mlađem bratu zabio nož u leđa.

"Ne mogu mu ni ime izgovoriti, već koristim izraz 'bivši nogometaš'. Kao neko ko je stariji morao je čuvati leđa bratu, a on mu je zabio nož u leđa. Prevario ga je na najgori način i nikada nije imao hrabrosti da se izvini", rekao je Wilson.

Nakon toga, on je kazao kako se stidi Giggsa, a trebao je biti jedan od najponosnijih očeva na svijetu.

"Trebalo bi da budem najponosniji otac na svijetu zbog svega što je Ryan postigao, ali se stidim njega. Kada ga vidim na ekranu, isključim TV, a to radi i cijela porodica. Posao selektora Velsa nije za njega jer trener treba biti čovjek koji je poštovan u društvu", završio je Wilson.

Ryan Giggs tokom 14 godina u Manchester Unitedu odigrao je 672 utakmice u kojima je postigao 114 pogodaka, a za reprezentaciju Velsa od 1991. godine odigrao je 64 utakmice.