Alarm za velikane
73

Otac najveće nogometne senzacije potvrdio dokad ostaje u Leverkusenu

D. P.
Ništa još od transfera iz Bayera (Foto: EPA-EFE)
Ništa još od transfera iz Bayera (Foto: EPA-EFE)
Najveća senzacija njemačkog, a možda i evropskog nogometa u ovom trenutku, Leverkusenov Florian Wirtz, trebao bi ostati među Apotekarima do kraja aktuelnog ugovora i onda napustiti klub.

Florian Wirtz (20) najbolji je igrač ekipe koja ispisuje historiju u njemačkom nogometu. Neporaženi tim jednom rukom drži trofej Bundeslige, a istovremeno napada i sve ostale trofeje u kojima se takmiči.

Upravo Wirtzu pripadaju najveće zasluge za to, nakon što je postigao pet golova i dodao 10 asistencija u Bundesligi ove sezone. Procijenjena vrijednost mu je već 100 miliona eura, a traži ga doslovno cijeli svijet.

Ipak, njegov otac, koji mu je ujedno i menadžer, otkrio je kako će Wirtz ostati u klubu do isteka ugovora, a to je još tri godine igranja za Leverkusen.

"Florian ima ugovor s Leverkusenom do 2027. godine i to je otprilike vrijeme dokad će ostati u klubu. Sačekat ćemo još dvije godine i onda vidjeti gdje će ga put odvesti", rekao je za njemački list KSTA.

Njegove fantastične igre za Leverkusen nisu prošle nezapaženo pa je tako privukao interes engleskih velikana Manchester Uniteda, Chelseaja i Manchester Cityja. Ipak, nakon današnje izjave oca, vjerovatno će još sačekati.