Nisu fer
10

Otac Mesuta Özila: Slomljen je, razočaran i uvrijeđen ponašanjem navijača prema njemu

Klix.ba
Mesut Özil (Foto: EPA-EFE)
Mesut Özil (Foto: EPA-EFE)
Otac reprezentativca Njemačke Mesuta Özila kazao je da bi se oprostio od nacionalnog dresa da je na njegovom mjestu jer navijači Elfa nisu fer prema ovom nogometašu Arsenala.

Mustafa Özil je rekao da navijači Njemačke uvijek krive Özila za neuspjeh, a kada se ostvari uspjeh, onda zasluge pripadaju čitavom timu.

"Da sam na mjesto svog sina, zahvalio bih se svima i rekao da je dosta. On je slomljen, razočaran i uvrijeđen. Da, uvijeđen je jer su ga njegovi navijači izviždali pred odlazak na Svjetsko prvenstvo i on ne može da razumije zbog čega je to tako. Igra za reprezentaciju devet godina, postao je prvak svijeta, a kada god se ostvari pobjeda, onda su svi zaslužni, dok je za poraz uvijek kriv samo Özil. Izviždan je i stavljen na stub srama i naravno da ga razumijem zašto je povrijeđen", rekao je njegov otac.

Nakon toga, on je rekao da Özil nije mogao odbiti predsjednika Turske da naprave fotografiju, zbog čega je veznjak Arsenala bio na velikom udaru javnosti.

"Mesut je godinama bio primjer za sve, a ova situacija je potpuni apsurd. On voli Njemačku, mnogo puta je pokazao svoju lojalnost, ali ovo je apsurdno. On je povučena osoba, skoro pa stidan, a kako je mogao odbiti Erdogana kada je tražio da se slika. On je sportista, želi samo igrati nogomet i nema nikakve veze s politikom", dodao je on.

Podsjećamo, Njemačka je Svjetsko prvenstvo završila u grupnoj fazi gdje su u posljednjem meču poraženi od Južne Koreje, a iz te grupe u sljedeću fazu prošli su Meksiko i Švedska.

Činjenica, Özil je bio jedan od najboljih njemačkih igrača u meču protiv Južne Koreje, imao je nekoliko sjajnih poteza i bio je kreator dvije velike prilike koje Gomez nije pretvorio u pogodak, što se na kraju ispostavilo kao kobno za Elf.