Potpuno iskren
15

Otac Danija Olma prozvao čelnike Dinama: Nisu ga cijenili, a sada traže previše novca

K. H.
Dani Olmo (Foto: EPA-EFE)
Dani Olmo (Foto: EPA-EFE)
Otac zvijezde Dinama Danija Olma, Miguel, rekao je da Modri traže previše novca za transfer njegovog sina, a da ga prije dvije ili tri godine uopšte nisu toliko cijenili kao sada.

On je u razgovoru za Večernji list rekao kako su čelnici Dinama postavili previsoku cijenu za njegovog sina i da mnogi klubovi uopšte ne žele pregovarati s ovim zagrebačkim klubom.

"Dinamo je postavio visoku cijenu i mnogi klubovi uopšte ne žele razgovarati s njima jer su svjesni koliko je teško pregovarati. Iskreno, radimo na njegovom odlasku, a cijena od 40 miliona eura uopšte nije realna za igrača koji igra u HNL-u", rekao je otac ovog španskog igrača.

Dalje, on je naglasio da njegov sin voli Dinamo, ali da ga u ovom klubu uopšte nisu cijenili ranije te da ne razumije takav odnos prema njemu.

"Dani jako voli Dinamu, oni mu sada nude novi ugovor, ali mi nije jasno zašto to nisu napravili prije dvije ili tri godine? Sada je kasno za to jer igrača moraš cijeniti sve vrijeme, a ne samo kada želi otići. On već godinama igra na vrhunskom nivou, među najboljim je igračima kluba, ali nije među šest ili sedam najbolje plaćenih. U Dinamu kažu da je najbolji, ali ga tako ne tretiraju i ne plaćaju", završio je Miguel.

Olmo ima važeći ugovor s Dinamom do 2021. godine, a pitanje je da li će ovog ljeta napustiti klub. Sam igrač nakon plasmana u Ligu prvaka rekao je da bi volio ostati u klubu, ali je još uvijek nepoznato da li će na adresu zagrebačkog kluba doći zadovoljavajuća pobjeda.