Procjena Transfermarkta
51

Osvježene vrijednosti Zmajeva: Ahmedhodžić skočio na 16 miliona eura, trojici pala cijena

N. K.
Ahmedhodžić na duelu protiv Islanda (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ahmedhodžić na duelu protiv Islanda (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Referentna stranica za procjenu tržišne vrijednosti nogometaša Transfermarkt počela je redovno periodično osvježenje koje je posljednji put urađeno u novembru prošle godine.
Transfermarkt je tako izvršio revalorizaciju sedam reprezentativaca Bosne i Hercegovine. Od toga je četvorici porasla vrijednost, dok je trojici pala.

Najveći porast zabilježio je štoper Sheffield Uniteda Anel Ahmedhodžić (24) koji je sada na tržištu čak 6 miliona skuplji nego prije pet mjeseci. U oktobru prošle godine procijenjen je na 10 miliona eura, ali nakon sjajnih partija u engleskom klubu sada mu je tržišna vrijednost 16 miliona eura.

Napredak je ostvario i napadač Augsburga Ermedin Demirović (25) koji sada vrijedi 12 miliona eura te je drugi najskuplji Zmaj. U novembru prošle godine vrijedio je 9 miliona eura.

Amir Hadžiahmetović (26) je zimus napravio transfer u Bešiktaš, a centralni veznjak je procijenjen na 6,5 miliona eura. U oktobru prošle godine u dresu Konyaspora je vrijedio 6 miliona eura.

Sjajne igre u dresu Marseilleu popravile su i cijenu Seada Kolašinca (29). U novembru prošle godine bio je procijenjen na 3 miliona eura, a sada vrijedi 5 miliona eura.

Neigranje u Mallorci, gdje se nalazi na posudbi iz Rostova, oborilo je cijenu Dennisa Hadžikadunića koji je u decembru prošle godine vrijedio 3,5 miliona eura, a sada 3.

Cijena je pala i napadaču Eupena Smailu Prevljaku (27) koji sada vrijedi samo 1,5 milion eura, a prethodno je bio procijenjen na 2 miliona eura.

U padu je i kapiten Ibrahim Šehić (34) koji je vrijedio 1,5 milion, a sada je na 1,2 miliona eura.