Rođak osuo paljbu
15

Oštra reakcija na Maradonine riječi: Droga ga je uništila, ne zna ni šta priča o Messiju

Klix.ba
Diego Maradona (Foto: EPA-EFE)
Diego Maradona (Foto: EPA-EFE)
Diego Armando Maradona iznenadio je svjetsku javnost izjavama o Lionelu Messiju za kojeg je kao nikada u posljednje vrijeme imao puno kritika.

Maradona je između ostalog rekao da Messi nije pravi lider reprezentacije Argentine, da ga navijači moraju prestati gledati kao neko božanstvo i da trenutno nije lider kakvog reprezentacija treba.

Odgovor na takve optužbe stigao je jako brzo i to od Maxija Biancucchija, Maradoninog rođaka koji je rekao da Diega više niko ne shvata ozbiljno.

"Tužno je čitati šta Maradona priča o Messiju. Pričao je tako loše o njemu, a i sam je svjestan da je najbolji igrač na svijetu. Već godinama priča kako je najbolji koji je ikada igrao nogomet, a možda to sve radi jer se boji da je Messi bolji od njega. Droge su ga uništile i siguran sam da više ne zna šta priča", kazao je Biancucchi.

Maradona je, podsjećamo, bio najveća podrška Messiju i Argentini na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a njegovi "nastupi" na stadionu svaki put su izazivali puno pažnje. Špekulisalo se čak i da je Maradona dolazio pod dejstom droge i alkohola na utakmicu, ali je on sve to odbacio.