Partizanov trener
10

Oštra izjava Save Miloševića: Ja sam surov, pobio bih varalice u nogometu

N. K.
Savo Milošević (Foto: EPA-EFE)
Savo Milošević (Foto: EPA-EFE)
Partizanov trener Savo Milošević oštro je prokomentarisao odluku Evropske nogometne federacije (UEFA) koja je iz Evrope izbacila Manchester City.

"Ne znam sve detalje pa mi je teško komentarisati takve stvari. Ukoliko je City zaista prekršio FFP, a to će vrijeme pokazati, onda sam za to da budu kažnjeni i to još žešće. Ne samo oni, nego svaki klub koji tako posluje. U Srbiji smo na svojoj koži osjetili kazne kad je u pitanju FFP i ne znam zašto bi neko dugi bio povlašten. Ukoliko je City to radio, ne mogu vjerovati da to nisu radili i drugi. Ne mogu vjerovati da je jedino City vodio takvu politiku, a da su svi drugi čisti 100 posto. Možda su oni poslužili kao primjer, ali to mi se ne sviđa'', kazao je Milošević.

Legendarni srbijanski napadač ističe kako je surov kad je u pitanju varanje u nogometu.

"Ukoliko ostvarujete prednost u odnosu na protivnike na nedopušten način, dopingom ili muljanjem kao što je bio slučaj nedavno u Italiji, onda sam za velike kazne. Međutim, ja bih bio puno oštriji. Profesionalac sam bio 17 godina, a nisam aspirin popio, već sam šutio i trpio bol. Ukoliko to neko ne poštuje, u stanju sam ga ubiti", poručio je Milošević.