Emmanuel Adebayor
0

"Ostavio sam srce u klubu, nisam želio otići"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Togoanski napadač Emmanuel Adebayor, posljednje veliko pojačanje Manchester Cityja, objasnio je da je morao napustiti Arsenal jer je njegov bivši klub trebao novac.

Adebayora su, čim se počelo pričati o odlasku, na zub uzeli najvjerniji navijači “topnika”, ali on tvrdi da napuštanje Londona nikad nije bila njegova želja.

  • Vratio sam se s odmora i na prvom treningu sam saznao da je klub prihvatio ponudu za mene. Pitao sam Wengera zašto me želi prodati, a on mi je odgovorio da klub treba novac - rekao je Adebayor u razgovoru za Daily Mail, odlučno dodavši:

  • Nikad nisam želio otići. Ali sretan sam da je Arsenal dobio svoj novac. Nadam se da će ga pametno potrošiti.

Odnos navijača prema njemu još je jedna stvar koja je zaboljela togoanskog napadača.

  • Postigao sam 30 golova za Arsenal prije dvije sezone i nisam kriv što su me Milan, Barcelona ili Real htjeli kupiti. Nije bio lijep način na koji su se navijači okrenuli protiv mene. Nisu se tako okrenuli protiv Cesca Fabregasa kada je Barcelona pokazala zanimanje za njega - istaknuo je Adebayor uz zaključak:

  • Kada nogometaš igra dobro, pobuđuje interes drugih klubova. Navijači to nikad nisu shvaćali i ne mogu razumjeti zašto su se naljutili na mene. Ostavio sam srce za klub, dao najbolje od sebe, a ponašanje navijača prema meni nije uopće bilo lijepo.

Adebayor je u Arsenalu proveo tri i po godine, a prije nekoliko je dana za 29 miliona eura prešao u bogati Manchester City, pridruživši se Garethu Barryju, Roqueu Santa Cruzu, Carlosu Tevezu i Stuartu Tayloru, ostalim ovoljetnim prinovama “građana”.