Steven Gerrard
0

"Ostajem u Liverpoolu"

Totalsport
Steven Gerrard
Steven Gerrard
Čini se da je dovođenje Joea Colea u redove Liverpoola odigralo ključnu ulogu u zadržavanju njihovog kapitena i ponajboljeg nogometaša Stevena Gerrarda u klupskim redovima.

"Joe Cole je sjajno pojačanje za nas. Dobro poznajem Joea kroz englesku reprezentaciju, tako da znam iz prve ruke koliko je on dobar igrač", izjavio je Gerrard za Liverpool Echo.

"Tokom godina u Premier ligi Cole je dokazao svoju vrijednost, često baš protiv nas. Bit će fantastično zaigrati uz njega u crvenom Liverpoolovom dresu. Za vrijeme druženja u reprezentaciji rekao sam mu koliko je Liverpool velik klub i siguran sam da će naši navijači znati prepoznati i cijeniti njegove kvalitete", dodao je Liverpoolov 30-godišnji kapiten.

Komentirao je Gerrard i potencijalno napuštanje kluba u ljetnom prijelaznom roku (u Real Madrid), o kojem se puno pisalo u posljednje vrijeme.

"Ranije sam jasno rekao da ne želim o tome pričati već se koncentrirati na SP, a onda se dobro odmoriti s porodicom. Također sam želio prvo razgovarati s novim menadžerom Royom Hodgsonom i nakon što sam to učinio, mogu reći da sam impresioniran s njegovim planovima za budućnost", najavio je između redaka Gerrard svoj ostanak u klubu za koji je debitirao 1998. godine i za kojeg je ugovorno vezan još tri godine.