Igrao i Bešić
69

Osma uzastopna pobjeda Lisica: Samo Leicester i Vardy mogu pomrsiti račune Liverpoolu

F. Z.
Jamie Vardy (Foto: AFP)
Jamie Vardy (Foto: AFP)
Nogometaši Leicester Cityja slavili su u 16. kolu na gostovanju kod Aston Ville rezultatom 4:1 i tako upisali osmu uzastopnu pobjedu u engleskom Premiershipu.

Rodgersova ekipa djeluje nezaustavljivo, baš kao i najbolji strijelac Premiershipa (16) Jamie Vardy koji je danas postigao još dva pogotka. Englez je pogađao u posljednjih osam utakmica u Premiershipu.

Povele su Lisice već u 20. minuti susreta golom Vardyja, a u 41. Iheanacho je poviso na 2:0. Konačnih 2:1 u prvom poluvremenu postavio je Grealish u 47. minuti susreta.

Gosti su u drugom poluvremenu postigli još dva pogotka. Prvo je strijelac bio Evans u 49. minuti, a potom je svoj drugi pogodak na utakmici postigao i Vardy u 75. minuti susreta.

Newcastle United je na domaćem terenu slavio protiv Southamptona (2:1), a strijelci su bili Ings za goste u 52., te Shelvey i Fernandez u 68., odnosno 88. minuti za domaće.

Nogometaši Sheffield Uniteda gostovali su kod Norwicha. Domaćin je došao do vodstva u 27. minuti pogotkom Tetteya, a izjednačio je Stevens u 49. Tri minute kasnije Baldock je pogodio za potpuni preokret. U 65. minuti na teren je ušao i Muhamed Bešić i upisao prvi nastup još od 26. oktobra i duela sa West Hamom.

Leicester je sada drugoplasirani sa 38 osvojenih bodova, osam manje od lidera Liverpoola i šest bodova više od trećeplasiranog Manchester Cityja.

Tabela: