Louis van Gaal
0

"Osjećam radost zbog Mourinha"

Totalsport
Van Gaal i Mourinho (Foto: AP)
Van Gaal i Mourinho (Foto: AP)
Na Santiago Bernabeuu su u subotu i nogometaši Intera i Bayerna lovili treću ovosezonsku titulu. Tu sreću su uspjeli osjetiti igrači italijanske ekipe slavivši 2-0.

Apsolutni junak utakmica bio je Argentinac Diego Milito koji je postigao oba pogotka i to na maestralan način. Unatoč porazu, trener Bayerna Louis van Gaal nije širio oko sebe nezadovoljstvo, već je ponosno ustvrdio:

"Nakon utakmice sam čestitao i zagrlio svakog od svojih igrača. Bila je ovo velika sezona za nas i čast mi je bilo voditi te dečke. Isto tako, odigrali su odličnu finalnu utakmicu i ne mogu biti ljut kada izgubimo na ovakav način", rekao je Holanđanin i čestitao suparniku:

"Osjećam radost zbog Mourinha. Znamo se jako dobro, radili smo zajedno i mogu reći da je osvojio ovaj veliki naslov u svom stilu."

Van Gaal i Mourinho su zajedno radili u Barceloni, od 1997. do 2000. godine, kada je Van Gaal bio prvi trener, a Portugalac njegov pomoćnik.

Netko je, nakon finala u Madridu, upitao Van Gaala je li mogući razlog poraza neigranje Francka Riberyja u subotnjem ogledu, na što je Van Gaal odgovorio:

"Neću tražiti alibije, niti imam pravo na njih. Igrali smo bez Riberyja i protiv Juventusa i protiv Lyona, pa smo slavili. Možda je nedostajala trunka kreacije više u našoj igri koju bi donio Ribery, ali to nije razlog našeg poraza."