Najtrofejniji bh. trener
94

Osim uz osmijeh i veliko olakšanje komentarisao rivala: Ne daj Bože opet u Izrael

D. P.
Osim je pohvalno govorio o Armencima (Foto: FK Velež)
Osim je pohvalno govorio o Armencima (Foto: FK Velež)
Najtrofejniji bosanskohercegovački stručnjak i novi trener Veleža Amar Osim prokomentarisao je ždrijeb drugog pretkola Konferencijske lige u kojem će Rođeni igrati protiv boljeg iz dvomeča Alashkert (Armenija) i Hamrun Spartansa (Malta).
Velež je mogao dobiti nekoliko mnogo snažnijih protivnika među kojima su i rivali iz Izraela, a tu zemlju Amar Osim silno želi izbjeći zbog redovnih i neugodnih iskustava dok je bio trener Željezničara.

U izjavi za Velež TV Osim je kroz osmijeh prokomentarisao to što je Velež izbjegao ekipe iz Izraela.

"U odnosu na druge grupe ranije izvučene, uz Neftci Baku, zapao nas je nominalno najslabiji protivnik. Da smo opet išli u Izrael, ne daj Bože, kao što sam ja navikao igrati tamo ili da smo izvukli Steauu ili CSKA Sofiju, to su ekipe koje imaju veći rejting i budžete nego što ima Alashkert", rekao je Osim.

Alashkert je veliki favorit protiv ekipe s Malte i vjerovatno će armenski tim biti protivnik Veleža u drugom pretkolu.

"Bili su nekoliko puta prvaci, podigli su koeficijent i zahvaljući dobrim igrama došli u grupnu fazu Konferencijske lige. Niko ih nije tamo stavio što su lijepi, nego što su se za to izborili. Igrali 0:0 s Rangersom, koji je u toj sezoni igrao finale Lige Evrope. To je relativno mala država i relativno siromašna. Izražen nacionalni naboj s puno domaćih igrača. Mislim da mi, kao BiH, ako pričamo o Armencima imamo fine uspomene. Dali su nam četiri komada od Armenije, a nismo od Francuza, Italijana i Nizozemaca. Ako nam nije to dovoljno da se spustimo na zemlju i shvatimo da ljudi ulažu više nego mi. Imaju Brazilaca i stranaca, a kod nas su još uvijek stranci Hrvati i Srbi", iskren je najtrofejniji bh. stručnjak.

Osvrnuo se i na to ukoliko Hamrun Spartans s Malte napravi iznenađenje i izbaci Alashkerta u prvom pretkolu.

"Ipak, bolje je nego što smo mogli izvući Steauu ili ne daj Bože Izraelce. S druge strane, Malta ulaže i znali su iznenaditi naše ekipe. Pitajte Zrinjski, Hajduka... Žrijeb je, u odnosu na to što smo mogli izvući, nije loš. Cilj će biti da se spremimo i da budemo u tim utakmicama na optimalnom nivou i onda se imamo čemu nadati", zaključio je Osim.

Utakmice prvog pretkola igraju se 7. i 14. jula, dok su mečevi drugog pretkola na rasporedu 21. i 28. jula.