Poraz od Tuzla Cityja
36

Osim: Utakmica je bila fina, atipična za ovu fazu priprema

Klix.ba
Amar Osim
Amar Osim
Ekipa Željezničara poražena je od Tuzla Cityja u prijateljskom meču koji je odigran u Međugorju rezultatom 3:2, a trener Plavih Amar Osim smatra da je utakmica bila fina i atipična za ovu fazu priprema.

Željezničar je poveo u 40. minuti susreta golom Šabanadžovića i to je bio rezultat prvog dijela igre koji je trajao 60 minuta. Drugo poluvrijeme je donijelo novi pogodak tima s Grbavice, a ovog puta je u 66. minuti za 2:0 pogodio Osmanković nakon što je slobodan udarac izveo Veselinović.

Nakon toga je uslijedio veliki povratak Tuzla Cityja. Dvije minute nakon primljenog gola prednost Željezničara smanjuje Musić nakon kornera. U 69. minuti pogađa Crnkić za izjednačenje, a pobjedu Tuzla Cityju donio je Hajrović pogotkom iz jedanaesterca koji je izborio Crnkić u 97. minuti utakmice.

"Utakmica je bila fina, atipična za ovu fazu priprema. Obje ekipe su igrale u jednom visokom ritmu, te je susret bio dopadljiv. Bolji smo bili u prvom poluvremenu bez obzira što smo igrali sa ekipom koja je nominalno bolja od druge ekipe, a drugo poluvrijeme protiv slabije ekipe smo odigrali jako loše, ustvari više neučinkovito. Dopustili smo im da nam naprave puno problema. Pokušali smo igrati od noge do noge, a teren nije bio za to", kazao je Osim.

Narednu utakmicu Željezničar igra 4. februara u Antaliji protiv Shkendije.