Veležov trener u elementu
47

Osim u nevjerici: Šta komentarisati, jedna ekipa ima 10 šansi, druga dvije i završi 4:4

N. K.
Osim nakon utakmice u Gabeli (Foto: Screenshot)
Osim nakon utakmice u Gabeli (Foto: Screenshot)
Nogometaši Veleža i Širokog Brijega podijelili su bodove u Gabeli u 18. kolu m:tel Premijer lige BiH odigravši neriješeno 4:4, a svakako da nezadovoljniji moraju biti domaći koji su imali vodstvo od čak 4:1.
"Čestitam Širokom što nisu prestali vjerovati da mogu nešto uraditi bez obzira što nisu postojali prvo poluvrijeme i što su gubili tri razlike. Mogli su gubiti i više. Uspjeli su se vratiti veoma brzo. U 20. sekundi dobiju penal. Treba se potruditi da napraviš penal u 20. sekundi. Nakon našeg četvrtog gola je bilo situacija koje su nevjerovatno nesretne po nas. Ne možemo dati gol, a njihov svaki udarac koji su imali je bio gol. Potom još jedan penal koji je ničim izazvan. Na kraju utakmica u kojoj jedna ekipa ima deset šansi, a druga ima dvije bude 4:4. Šta ćeš komentarisati, realno? Šta ćeš komentarisat'?", pitao se Veležov trener Amar Osim u razgovoru za My Tv nakon susreta.

Osim je istakao da su znali da Širokog ide od od početka sezone te da osvajaju bodove čak i u utakmicama gdje ne vladaju materijom.

"Danas su izvukli bod u utakmici u kojoj su bili mrtvi. Svaka im čast. Postoji nekakva hemija, nekakav borbeni duh koji ih gura od početka sezone i koji im omogućava da imaju bodova koliko imaju i da su u samom vrhu. U normalnoj utakmici se ne može desiti da primiš tako tri gola i doći na nulu. Splet nevjerovatnih okolnosti kojima smo mi kumovali naravno svojim nekakvim reakcijama koje su bile ishitrene, nekakvim glumljenjem u fazi utakmice u kojoj smo imali dobar rezultat, gdje smo počeli zabavljati publiku. Obilo nam se o glavu. Igrali smo protiv ekipe kojoj strahovito ide od početka koja vjeruje da može nešto uraditi i koja ima jak duh. Oni su do kraja insistirali. Imali smo i na 4:3 dvije šanse, zabijemo čak i gol koji je vjerovatno regularan bio, ali dobro. Imamo još jedan zicer, a oni nam zabiju iz prve situacije koju su imali. Teško je ovakvu utakmicu komentarisati", poručio je Osim.

Velež će u narednom kolu ponovo igrati u Gabeli protiv Sloge iz Doboja i tom utakmicom će kompletirati jesenji dio prvenstva.