Željo savladao Slobodu
75

Osim: Tražili smo i dobili zalaganje igrača, sada imam bolju sliku o pojedincima

Klix.ba
Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba
Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba
Ekipa Željezničara savladala je Slobodu rezultatom 2:1, a šef stručnog štaba Plavih Amar Osim nakon meča je rekao da je zadovoljan zalaganjem svojih igrača.

Osim je rekao da nije tražio ni očekivao previše kvaliteta jer su njegovi igrači trenirali u žestokom ritmu prethodnih dana.

"Očekivali smo zalaganje i ozbiljnu igru i to smo dobili. Kvalitet nismo ni tražili jer su igrači posljednjih sedam dana konstantno pod ogromnim naporima. Neki na to nisu navikli tako da nismo imali velika očekivanja po pitanju igre, taktike i kombinatorike, ali su svi istrčali onoliko koliko su mogli. Vidjeli smo nekoliko finih nagovještaja akcija, dva fina gola, gol Slobode je bio odličan, naš je bio korektan. Da smo ostvarili drugačiji rezultat, ja bih isto ovo rekao, da su igrači bili ozbiljni i da smo mi pogodili ono zašto smo planirali utakmicu" rekao je Osim.

Osim je rekao da sada ima drugačiju sliku o nekim igračima.

"Mi znamo da naša ekipa nije bila spremna, pa nam je fokus bio na fizičkoj spremi, 95 posto nam je fokus bio na tome, neke stvari pomalo od igre ubacujemo, ali to je jako malo. Imam sada bolju sliku jer je drugačije gledati igrače na televiziji i drugačije je biti svakodnevno sa ekipom", završio je šef stručnog štaba Željezničara.

Narednu pripremnu utakmicu Željo igra u srijedu protiv Čapljine u Međugorju.