Meč 5. kola
70

Osim: Štilić neće igrati protiv Slobode, oni su veliki klub i nadam se dobroj utakmici

K. H.
Amar Osim (Foto: T. S./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Željezničara Amar Osim najavio je utakmicu 5. kola Premijer lige BiH protiv Slobode na Grbavici rekavši kako se nada da će ovaj put utakmica biti gledljiva, za razliku od dvije utakmice iz prošle sezone koje su prema njegovim riječima bile užasne.

Željezničar nakon prva četiri kola ima 10 osvojenih bodova i nada se kako pobjedom protiv Tuzlaka može zadržati prvo mjesto na tabeli. S druge strane, Sloboda igra toplo-hladno od početka sezone, a u prošlom kolu su remizirali protiv Veleža.

"Nedostaju nam dva igrača i to nije dobro, ali Slobodi također neće igrati dva igrača pa ako rezultatski gledamo na to, onda smo izjednačeni. Ovo je najteža utakmica za nas. Nemamo mogućnost da se vadimo kao u prvom kolu, smatramo se nekim favoritima, a Sloboda je kao neki autsajder. Oni su veliki klub, nadam se da će utakmica biti gledljiva jer su prošle sezone utakmice bile užasne. Vidjet ćemo kako ćemo se ponašati u ulozi favorita", kazao je Osim.

Osim je rekao da Semir Štilić neće igrati u ovom susretu.

"Ne vidim prostora za mlade i nove igrače u ovakvoj sitauciji, posebno kada su nam svi bodovi bitni. Ne kažem da neće igrati, ali u ovom trenutku veoma teško. Štilić neće biti u kombinaciji, a Ramović sam ovisi o svojoj sudbini. Trenutno imamo ekipu koja ne igra loše bez njega, mora se dodatno popraviti i raditi još jače", kazao je Osim.

Meč između Željezničara i Slobode igra se u subotu od 20:30 sati na stadionu Grbavica.