Uoči utakmice 2. kola Premijer lige
0

Osim: Rudar nema šta da izgubi, opasan je protivnik

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Na konferenciji za medije održanoj u "plavom salonu" na stadionu "Grbavica" uoči utakmice 2. kola Premijer lige u kojoj Željezničar dočekuje ekipu Rudara, trener "plavih", Amar Osim, izjavio je da gosti nemaju šta da izgube, te da su opasni protivnici.

"Igrači Rudara na Grbavicu dolaze potpuno rasterećeni. Oni jednostavno nemaju šta da izgube u ovom susretu. To ih čini veoma opasnim protivnikom, posebno jer su nas u nekim ranijim utakmicama znali neugodno iznenaditi. U zadnjem kolu prošle sezone su nas pobijedili i koštali drugog mjesta. Prije dvije sezone su uzeli i bod na našem terenu. Moramo shvatiti ozbiljno ovu utakmicu, a igrači trebaju pokazati karakter", izjavio je Osim.

Trener Željezničara je rekao da je Rudar još uvijek opasna ekipa iako je klub napustilo nekoliko važnih igrača. On se nada kako će se nesretni finiš susreta u prvom kolu protiv Širokog Brijega zaboraviti, te da će se stvari po njegov klub u budućnosti znatno bolje odvijati.

Osim je u prijateljskoj utakmici sa Radnikom iz Hadžića isprobao nekoliko formacija i u igri imao dva napadača. Rekao je da će u sastavu za utakmicu s Rudarom biti manjih izmjena u odnosu na susret sa Širokim Brijegom.

Utakmica između Željezničara i Rudara se igra u subotu na stadionu "Grbavica" sa početkom u 21 sat.