Neodigrani derbi
170

Osim razočaran: Volio bih da se ovo ne događa, ali možda je prvi korak ka boljem

K. H.
Amar Osim (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Trener Željezničara Amar Osim rekao je da nije ni slutio kako će meč 15. kola Premijer lige BiH protiv Čelika biti registrovan službenim rezultatom 3:0 za njegov tim te da mu je jako žao što se ovakve stvari dešavaju.
Osim je rekao da je želio vidjeti reakciju svoje ekipe nakon poraza u Mostaru od Zrinjskog sa 2:1, dodao je da je ovo bila dobra prilika da se njegovi igrači iskupe navijačima, a ono najvažnije, trener Plavih je rekao da ne voli što se ovakve stvari dešavaju u bh. nogometu.

"Nismo se ranije susretali s ovakvim situacijama i ovo nam se nikada nije desilo, a nije moje da pričam o tome. Mogu samo reći da nam se moglo ranije javiti, ali opet kažem, nije moje da pričam. Iskreno, ne znam kako će se ovo odraziti na našu sljedeću utakmicu protiv Slobode, htjeli smo se iskupiti pred navijačima za prošlu utakmicu i želio sam vidjeti reakciju ekipe. Volio bih da se ovakve stvari ne dešavaju", rekao je Osim nakon neodigrane utakmice.

Nakon toga, Osim je rekao da je ovakva odluka NS BiH možda prvi korak ka ozbiljnijem funkcionisanju klubova, ali je još jednom napomenuo da mu je jako žao što se derbi nije odigrao.

"Nisam vidio nikog iz Čelika i iskren da budem, nisam očekivao da će se nešto ovakvo desiti. Čuo sam neke stvari, ali nisam ni slutio da će se utakmica ovako završiti. I ranije se pričalo o sličnim stvarima, ali se uvijek igralo. Možda nam je trebalo da se napravi neki rez i možda je ovo prvi korak ka nekom ozbiljnije funkcionisanju klubova. U svakom slučaju, žao mi je zbog ovog", istakao je Osim.

Podsjećamo, utakmica 15. kola Premijer lige BiH između FK Željezničar i NK Čelik otkazana je zbog toga što gosti iz Zenice nisu isplatili dugovanja do kraja prošlog mjeseca. Naime, Nogometni savez BiH dao je rok Zeničanima da isplate dugovanja do kraja prošlog mjeseca, a nakon što oni to nisu uradili, pružili su im još jednu šansu danas do 15:30.

Ekspedicija NK Čelik je stigla na Grbavicu u nadi da će odigrati utakmicu, ali budući da čelnici zeničkog kluba nisu ispunili obavezu, delegat je donio odluku o otkazivanju utakmice.