Uoči teškog gostovanja
23

Osim: Radnik s malo energije uradi puno, protiv pametnih ekipa je najteže igrati

Piše: D. B.
Amar Osim (Foto: H. M./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: H. M./Klix.ba)
Željezničar će u 31. kolu Premijer lige BiH biti gost Radniku iz Bijeljine, a tim povodom se novinarima obratio šef stručnog štaba Plavih Amar Osim koji je najavio utakmicu.

"Atmosferu je najbolje popraviti dobrim rezultatom, ostala su samo još tri kola, a sljedeća utakmica je najvažnija od te tri, jer je prva u nizu i protiv direktnog protivnika za nešto za šta se borimo. Situaciju možemo preokrenuti samo rezultatima, a ako bude dobar u Bijeljini, to je početak nekih ljepših stvari do kraja sezone. To pokreće sve ili zaustavlja i mi nismo izuzetak", izjavio je Osim.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Njemu su na raspolaganju svi nogometaši, ali neki ipak u ograničenom kapacitetu.

"Svi igrači su tu, računamo na njih, a u kojem obimu, vidjet ćemo. Zec ne može igrati cijelu utakmicu, ali trenirao je u posljednjih sedam dana. Koliko ćemo ga htjeti, moći ili iskoristiti, to ne znamo. Ipak, dobro je što je s nama", rekao je trener Plavih.

Pitanje novinara o tome može li "ovakav Željezničar" napraviti nešto u Evropi pomalo je isprovociralo Osima.

"Nijedan tim iz BiH ništa ozbiljnije nije uspio uraditi u posljednjih 25 godina. To nije tema današnje konferencije za medije, 31. je kolo Premijer lige BiH. Takva pitanja su maliciozna, tendenciozna i provokativna. Puno slabije ekipe od ovakvog Željezničara su igrale Evropu. Ovog puta takvo pitanje opraštam, drugi put ću naružiti", kazao je šef stručnog štaba Željezničara.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Respekt prema Radniku nije krio.

"Najveća snaga Radnika je pamet, a to je u nogometu najteže. Za mene je pamet kad možeš s malo energije napraviti neke stvari. S puno energije nešto napraviti nije nikakva pamet. Poenta nogometa je uraditi puno bez puno utrošene energije, to nije lako. Radnik je to postigao, pametna su ekipa i protiv takvih nije lako igrati", istakao je Osim.

Na kraju je dodao da napadač Radnika Irfan Hadžić nije jedina prijetnja.

"Radnik nije samo Hadžić, imaju još opasnih igrača. Bez njega su ostvarivali dobre rezultate, kao ekipa su veoma opasni. Hadžić to sve vuče, ali nije jedini i zaustaviti njega bi bila dobra stvar, ali nije apsolutni garant ostvarivanja pozitivnog rezultata", završio je Osim.