Trener Željezničara
306

Osim: Prvenstvo sada neće prekinuti jer je Borac peti na tabeli

E. B.
Amar Osim (Foto: Damir Hajdarbašić/www.fkzeljeznicar.ba)
Amar Osim (Foto: Damir Hajdarbašić/www.fkzeljeznicar.ba)
Trener Željezničara Amar Osim je na konferenciji za medije nakon remija sa Tuzla Cityjem dao zanimljiv odgovor na pitanje da li očekuje da se Premijer liga BiH prekine usljed sve gore i gore situacije sa koronavirusom u našoj zemlji.

Sve u glasnije spekulacije da će vlasti u RS-u zabraniti sportska takmičenja, no Osim je uvjeren da se to neće desiti ovih dana.

"Sada ne mogu prekinuti prvenstvo jer je Borac peti, a Zrinjski je četvrti. Ne vjerujem u taj scenarij. Prošle godine si se imao na šta nakačiti, manjina je prekinuta nakon što je većina suspendovala prvenstva osim Bjelorusa. Svi su kasnije nastavili prvenstva, imali su se na šta nakačiti. Borac sada nije na poziciji koja vodi u Evropu, sad su peti", poručio je Osim jasno aludirajući na prošlu sezonu kada je prvenstvo prekinuto iako je bio neuporedivo manji broj novozaraženih koronavirusom nego danas.

Podsjetimo, titula je tada dodijeljena Sarajevu, a profitirali su i Željezničar, Zrinjski i posebno Borac koji je kao četvrtoplaisrani otišao u kvalifikacije za Evropsku ligu jer je i Kup BiH prekinut.