Teško gostovanje
17

Osim pred derbi na Tušnju: Sloboda uvijek igra istim stilom, remi ne bi bio loš rezultat

Klix.ba
Amar Osim (Foto: D. S./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: D. S./Klix.ba)
Trener Željezničara Amar Osim najavio je utakmicu 29. kola Premijer lige BiH koju će Plavi u subotu odigrati na Tušnju protiv Slobode, a on je rekao da očekuje tvrd meč i da osvajanje jednog boda ne bi bio loš rezultat za njegov tim.

Osim je rekao da može računati na sve igrače, osim Ermina Zeca koji se povrijedio protiv Krupe, a za ekipu Slobode rekao je da uvijek igraju isti stil, bez obzira na mjesto igranja i protivnika.

"Utakmica protiv Slobode je veoma važna za nas u borbi za plasman u Evropu. Ermin Zec se još uvijek nije oporavio i neće ga biti s nama narednih 10 dana, a na sve ostale igrače mogu računati. Odigrali smo tvrdu utakmicu protiv Širokog Brijega, a naš sljedeći protivnik svaku utakmicu igra na isti način, bez obzira na mjesto i na to kim igraju. Mislim da će utakmica biti slična onoj između Slobode i Sarajeva", rekao je Osim.

Trener Željezničara smatra da će obje ekipe igrati u sličnom sastavu kao u prethodne dvije utakmice.

"Mislim da će u obje ekipe igrati igrači koji su igrali protekle dvije utakmice, a s obzirom na to da znamo šta nas čeka, malo se lakše spremiti za ovaj meč. Igramo protiv agresivne ekipe koja je konkretna i nezgodna", istakao je trener Plavih.

Medijima se obratio i defanzivac Plavih Matej Rodin koji je rekao da se nada kako će on i njegovi saigrači nastaviti dobar niz koji su počeli pobjedom protiv Krupe.

"Očekujem sličnu utakmicu kakvu smo već odigrali na Tušnju, a nadam se da ćemo nastaviti pozitivan niz koji smo počeli u posljednje dvije utakmice. Remi nije loš rezultat na Tušnju", istakao je Rodin, nakon čega je Osim također rekao da eventualni remi ne bi bio loš rezultat.

Meč između Slobode i Željezničara igra se u subotu na stadionu Tušanj u Tuzli s početkom u 20:00 sati.