Konferencijska liga
70

Osim oprezan pred duel Veleža s autsajderom: Nećemo u prvih pet minuta navaliti k'o sivonje

H. H.
Amar Osim (Foto: G. Š./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: G. Š./Klix.ba)
Trener Veleža Amar Osim i napadač Nermin Haskić najavili su sutrašnji meč 2. pretkola Konferencijske lige protiv ekipe Hamrun Spartansa sa Malte.

Kako su istakli, Rođeni su favoriti, ali opreza ne manjka, jer je malteški nogomet u ekspanziji.

"Znamo Hamrun iz ove dvije utakmice protiv Alahskerta. To su i najrelevantnije utakmice, tako da, iskreno, nismo ni gledali utakmice koje su igrali prošle sezone. Ovo je svježe i ubjeđeni smo da će igrati u sličnom sastavu kao protiv Alashkerta", kazao je Osim koji je najavio da neće biti previše promjena u sastavu u odnosu na ligaški meč sa Posušjem, te je dodao:

"Nećemo u prvih pet minuta navaliti k'o sivonje. Moramo biti dosta agresivniji nego što je to bio Alashkert. Oni su totalno zakazali u drugoj utakmici i Hamrun je to znao iskoristiti. Na agresiju, želju i htijenje, pozitivni bezobrazluk, uspjeli utakmicu okrenuti u svoju korist i proći dalje. Moramo biti agresivni", poručio je Osim.

Haskić je glavna uzdanica Mostaraca u napadu, te smatra da Velež na terenu mora potvrditi ulogu favorita.

"Na Malti dosta ulažu u nogomet u posljednjih deset godina. Vidimo i po strancima koji dolaze tamo da je to sada veći kvalitet. Kada sam sa Sarajevom igrao protiv Hiberniansa bili smo favoriti, ali danas je to drugačije. Igrao sam tamo i s Radničkim prije 4-5 godina i vidio se napredak. Igramo kući prvu utakmicu i trebamo pokazati da smo u boljoj poziciji i da smo bliži prolasku. To moramo pokazati na terenu", rekao je iskusni špic.

Utakmica Velež – Hamrun Spartans igra se u četvrtak od 20:30 na stadionu Grbavica, a direktan prijenos gledaoci mogu pratiti na Areni Sport 1 BiH, kao i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.