Trener Željezničara
27

Osim: Očekujem veliku utakmicu u Banjoj Luci kao i uvijek

E. B.
Foto: D. Ć./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
Željezničar će u 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovati kod Borca u Banjoj Luci.

Šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim je oprezan u izjavama pred ovo gostovanje.

"Igrati u Banjoj Luci i na nekom drugom stadionu nije isto, pogotovo nama. Trudit ćemo se igrati što bolje i biti na svom nivou. Nemam običaj reći da ćemo pobijediti čak ni protiv slabijih ekipa, a pogotovo ne u Banjoj Luci. Očekujem veliku utakmicu kao i uvijek.

U posljednje vrijeme igramo utakmice s puno pogodaka i to je dobro za bh. nogomet. Mi igramo uvijek otvoreno i ne može niko reći da se ništa ne dešava na našim utakmicama", rekao je Osim.

Osim je istakao Stojana Vranješa kao najopasnijeg igrača Borca.

"Vranješ je sjajan igrač, to znamo i on može u ovoj ligi nešto sam riješiti. Uvijek može nešto 'izmajmunisati', takve igrače je teško čuvati, tačnije ne možeš ih čuvati. On je u velikoj formi, nadam se da se 'ispucao' posljednjih utakmica. Ali on nije jedini tamo, oni imaju još igrača koji mogu riješiti utakmicu", rekao je Osim.

Desni bek Plavih Siniša Stevanović smatra kako Željo može nastaviti niz bez poraza.

"Idemo na pobjedu i po tri boda. Kontinuitet u igrama je dobar za ekipu, bitno je da se odbrana ne mijenja. Imamo pet igrača nazad, a bekovi se mijenjaju kako bismo izdržali ovaj ritam srijeda-nedjelja. Nadam se da ćemo nastaviti niz bez poraza", rekao je Stevanović.