Željezničar - Tuzla City
167

Osim: Nismo veliki favoriti, posljednja dva meča na Grbavici smo "dobili po ušima"

E. B.
Amar Osim (Foto: T. S./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara će u nedjelju ugostiti Tuzla City u 22. kolu Premijer lige BiH.

Šef stručnog štaba Plavih Amar Osim ne slaže se s mišljenjem mnogih kako je Željezničar veliki favorit na Grbavici.

"Mi smo se kao digli jer smo pobijedili Borac i igramo protiv ekipe koja nije ostvarila neke rezultate, ali nije toliko loša da zabilježi dva poraza i jedan remi u proljetnom dijelu prvenstva. Oni imaju samo četiri boda manje od nas, što pokazuje da smo mi samo malo, malo bolji", rekao je Osim i nastavio:

"Neopravdano smo veliki favoriti u odnosu na to kakav je stvarni odnos snaga između te dvije ekipe. Oni imaju igrača od kojih nas može zaboljeti glava ako budemo neozbiljni, ali s druge strane imao ih je i Borac. Imamo igrače koji mogu neutralizirati njihove jake strane. Igranje kući statistički po nas nije nešto specijalno povoljno, posljednje dvije utakmice ovdje smo 'dobili po ušima' protiv protivnika koji su lošiji na tabeli od Tuzla Cityja", poručio je Osim koji je istakao da će "90 posto Željezničar završiti na drugom mjestu" pred formiranje trećeg kruga takmičenja.

"Ne bi nam bilo prvi put da nas neko pobijedi kući i da nas neko prestigne", dodao je šef stručnog štaba Plavih koji zbog povreda neće moći računati na Zeca, Zajmovića i Subašića.

Susret Željezničar - Tuzla City igra se u nedjelju u 18 sati na stadionu Grbavica.