Izjava nakon meča
115

Osim: Nismo bili loši, rezultat je previsok; Bošnjaković: Žao mi je mojih igrača

K. H.
Amar Osim (Foto: D. Z./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: D. Z./Klix.ba)
Trener Željezničara Amar Osim kazao je da je pobjeda od 4:0 protiv Slobode možda malo i previsoka, ali je istakao zadovoljstvo zbog igre svog tima.

Osim je rekao da su okolnosti od početka utakmice išle na ruku njegovim igračima.

"Nismo bili loši. Okolnosti su nam išle na ruku jer smo rano dali gol, a rezultat je na kraju možda malo i previsok. Ipak, bili smo bolji tim i mogu reći da nam Sloboda nije previše toga napravila u današnjem meču", kazao je Osim.

Nakon toga, trener Plavih se zahvalio rukovodstvu Slobode na toplom prijemu u Tuzli.

"Moram naglasiti da smo dočekani kako treba od rukovodstva Slobode, kao i igrača, publika je bila jako korektna", istakao je Osim.

Trener Slobode Milenko Bošnjaković istakao je da njegova ekipa bodove mora tražiti protiv ekipa iz donjeg dijela tabele, a ne protiv Željezničara.

"Žao mi je igrača jer su dali svoj maksimum. Pripremili smo se ozbiljno za ovu utakmicu, željeli smo u nju ući maksimalno korektno. Momci su izašli na teren i dali sve od sebe, ali naišli smo na jaču ekipu od sebe. Rezultat je previsok, imali smo neke šanse, ali oni su pokazali više i čestitam im na pobjedi. Mi se ne možemo vaditi na Želji i ekipama poput Želje, naš cilj nisu oni, već ekipe koje su poput nas. Naravno da vjerujemo u opstanak, dat ćemo svoj maksimum da ostanemo", kazao je trener Slobode.

Podsjećamo, Željezničar je ovaj meč pobijedio rezultatom 4:0, a strijelci su bili Osmanković, Štilić, Krpić i Zajmović.