Izjave nakon derbija
15

Osim: Nismo bili dovoljno dobri; Vukas: Ova pobjeda je olakšanje svima u klubu

K. H.
Trener Željezničara Amar Osim nakon poraza od Zrinjskog rekao je da njegov tim nije imao snage da iskoristi slabosti Plemića i dođe do pobjede, dok je Hari Vukas s druge strane istakao da je ovaj trijumf veliko olakšanje svima u klubu.

"Ova pobjeda nam je veliko olakšanje, stvarno nam je svima trebala. Ponosan sam na igrače, prvo poluvrijeme smo kontrolisali igru i poveli smo nakon prekida, a ja sam vjerovao u ove momke i hvala Bogu, na kraju smo osvojili tri boda", rekao je Vukas na početku.

Nakon toga, Vukas je rekao da Zrinjski mora igrati još puno bolje s obzirom na to da se radi o najuspješnijem bh. klubu u novijoj historiji BiH.

"Moram reći da smo mi najuspješniji klub u novijoj historiji BiH i zbog toga nikada nema kalkulacija. S takvim renomeom moramo pružati bolje rezultate i budite sigurni da ćemo to uraditi. Nakon ove pobjede nema opuštanja, nemamo vremena da slavimo jer nas sutra očekuje novi trening i novi izazov", kazao je trener Zrinjskog koji se zahvalio upravi kluba na povjerenju i na činjenici da nakon nekoliko loših rezultata nije dobio otkaz.

S druge strane, Amar Osim je čestitao Zrinjskom na pobjedi uz riječi da njegov tim nije odigrao utakmicu na nivou.

"Nismo bili dovoljno dobri da iskoristimo slabosti Zrinjskog, imali smo dosta šansi, a nakon svega mi ostaje samo da im čestitam na pobjedi. Sve su utakmice teške, trebamo se spremiti i odmoriti, a protiv Čelika ćemo pokušati doći do pobjede i tri boda", kazao je Osim.

Podsjećamo, golove za Zrinjski postigao je Petar Kunić, dok je jedini gol za Željezničar postigao Semir Štilić.