Bh. legenda
3

Osim: Ne trebamo se zalijetati u odabiru novog selektora, očekujem i Sušićev stručni savjet

Piše: N. K.
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Izvršni odbor NSBiH na današnjoj sjednici nije donio definitivnu odluku o sudbini Mehmeda Baždarevića na klupi reprezentacije.

Baždarević je danas podnio detaljan izvještaj o radu u proteklom periodu, u kojem je obrazložio razloge neuspjeha naše selekcije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Rusiji.

Izvršni odbor nije ocjenjivao njegov rad te je formirao Komisiju u sastavu Ivica Osim, Sead Kajtaz, Duško Bajević i Zvjezdan Misimović koja će dati svoje mišljenje o Baždarevićevom radu.

"Odluka je da se okupi komisija koja će sjesti i razmisliti o svemu. Ne trebamo se zalijetati. Najbolje bi bilo, prema mom mišljenju, da sačekamo žrijeb da vidimo s kim ćemo biti u grupi kvalifikacija pa da onda donesemo odluku", rekao je Osim po završetku sjednice.

Bh. nogometna legenda ističe da je nakon diskusije Baždarević ostao u izboru da nastavi rad u reprezentaciji.

"Odluku će donijeti predsjednik saveza i izvršni odbor. A donijet će je na prijedlog komisije. Doći će i Bajević, a volio bih i da se Sušić pojavi da nam pomogne u tom stručnom dijelu. Moramo pričati o svakom kandidatu. Delikatna je situacija", poručio je Osim.

Naredna sjednica Izvršnog odbora NSBiH je zakazana za 10. novembar.