Uoči nedjeljnog susreta
62

Osim: Naš skor s ekipama poput Zvijezde je katastrofalan, treba nam ozbiljnost

Piše: D. B.
Amar Osim (Foto: I. Š./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: I. Š./Klix.ba)
U prostorijama FK Željezničar danas je održana konferencija za medije uoči nedjeljne utakmice 23. kola Premijer lige BiH koju Željezničar igra protiv Zvijezde 09 na svojoj Grbavici. Ovim povodom su se novinarima obratili šef stručnog štaba Plavih Amar Osim te prvotimac Mustafa Mujezinović.

"Zvijezda nas je pobijedila, ali smo mi u toj utakmici realno bili bolji. Imali smo nesreću, promašili nekoliko šansi i primili gol u posljednjim sekundama, ali to ne umanjuje njihov uspjeh. Teško je očekivati da uz takav odnos snaga ponovo pobijede. Nadamo se da će odnos snaga biti povećan u našu korist, da ćemo biti dominantni te da nećemo strepiti do posljednje sekunde kao prošli put. Treba nam maksimalna ozbiljnost", izjavio je Osim.

Zvijezda je ostala bez trenera.

"Novi trener nije još stigao pa ne možemo govoriti o pozitivnom šoku, ali je očigledno da neke stvari nisu štimale iako je prošli trener napravio seriju rezultata koji ih drže na tabeli. Vjerujem da će igrati otprilike isti igrači te ne smatram da nešto mogu u nekoliko dana dramatično popraviti ili pokvariti. Očekujemo sastav koji su imali u nekoliko proteklih susreta. Ako budemo pravi, više ćemo se mi pitati na utakmici", rekao je trener Željezničara.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

On je zadovoljan radom i napretkom svojih nogometaša.

"Zadovoljan sam pristupom, bez pretjerivanja, od početka priprema pa do danas. To se vidi na rezultatima, osvojili smo minimum koji smo trebali. Malo po malo se dižemo, imamo vremena i znamo šta nam je cilj, više od toga ne možemo ove sezone. Uz pojačanja možemo napraviti konkurentniji tim za narednu sezonu", kazao je Osim.

Uskoro će uslijediti reprezentativna pauza.

"Dobro će nam doći, imamo igrače koji su se kasno priključili i koji će moći 'doći sebi'. Mislim na Zeca, Sadikovića i druge, upoznat ćemo se bolje. Pauza nam može donijeti samo pozitivno, rad bez stresa. Treba nam treninga i upoznavanja", riječi su šefa stručnog štaba tima s Grbavice.

Zvijezda nije lagan protivnik.

"Igraju rasterećeno, a mi znamo naš skor na Grbavici protiv ekipa tog ranga, koji je katastrofalan. S jednom pobjedom u posljednjih pet utakmica na Grbavici trebamo se 'poklopiti' i šutjeti", smatra Osim.

Siniša Stevanović je suspendovan zbog kartona pa će ga zamijeniti Srđan Stanić.

Mustafa Mujezinović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Mustafa Mujezinović (Foto: I. Š./Klix.ba)

Potom se novinarima obratio Mujezinović.

"Mogu reći da sam dosta očekivao kad sam došao u Želju. Radimo dobro, želimo se dobro pripremiti. Stanje u ekipi je dobro, čekamo utakmicu i nadamo se pobjedi", poručio je Mujezinović.

Utakmica se igra u nedjelju od 18:00 sati na stadionu Grbavica.