Trijumf Plavih
20

Osim nakon pobjede Željezničara: Vrtimo se na vrhu, ali nismo u željenom ritmu

K. H.
Foto: Armin Herić, www.fkz.ba
Foto: Armin Herić, www.fkz.ba
Željezničar je rutinski savladao Zvijezdu 09 sa 3:0 u meču 21. kola Premijer lige BiH, a trener kluba Amar Osim nakon meča je rekao da je zadovoljan s osvojenim bodovima.

Osim je rekao da njegovi igrači nisu bili u specijalnom ritmu tokom svih 90 minuta, a da je njegovu ekipu pokrenuo prvi pogodak.

"Nismo bili u nekom specijalnom dobrom ritmu, posebno na počecima oba poluvremena. Prvi gol smo zabili nekako neočekivano, taj gol nas je pokrenuo i realno čitavu utakmicu odlučio jer su oni baš oslabljeni i nisu se takvi mogli vratiti. igrali su bez šest prvotimaca i velika je razlika između njihove današnje prve ekipe i ekipe koja treba igrati", rekao je Osim.

Trener Plavih nakon toga je rekao da njegov tim još uvijek nije u najboljem ritmu, ali i da ovu utakmicu nije bilo lagano igrati.

"Trebali smo primiti jedan gol što me ne raduje, ali smo i mi možda mogli dati još koji. Ali ok, nije bilo lako igrati ovu utakmicu, morali smo pobijediti pa priča oko povrijeđenih na obje strane, nije lako. Tu smo, vrtimo se na vrhu, nismo još u željenom ritmu", kazao je Amar Osim.

Željezničar narednu utakmicu igra u okviru 1/4 finala Kupa BiH protiv Borca. Susret u Banjaluci počinje u 18 sati, a nakon toga ih očekuje susret protiv Tuzla Cityja na Grbavici.