Zanimljivi odgovori
9

Osim najavio prolazak u četvrtfinale Kupa BiH i otkrio kolika je njegova mjesečna plata

K. H.
Amar Osim (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Trener Željezničara Amar Osim najavio je utakmicu 1/8 finala Kupa BiH protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja te je istakao da će njegovi igrači maksimalno ozbiljno ući u ovaj meč, a između ostalog, otkrio je i kolika je njegova plata.

Osim je rekao da se situacija sada, u odnosu na meč protiv Mladosti iz 2. kola Premijer lige BiH, znatno promijenila, da je Željezničar sada u boljoj poziciji i da je cilj proći među osam najboljih ekipa.

"Igrali smo u drugom kolu, situacija je sada malo drugačija jer su oni u donjem dijelu tabele, a mi prvi. Dakle, mi smo u boljoj poziciji nego tada, a što se tiče pitanja da li sam zadovoljan napretkom, mogu reći da smo se popravili u nekim situacijama dok još uvijek postoje segmenti u kojima osciliramo. Što se tiče utakmice, cilj nam je proći dalje, postavit ćemo se maksimalno ozbiljno, a još uvijek ne znam i ne mogu reći ko će igrati od prve minute. Sigurno je jedno, juniori neće igrati", kazao je Osim.

Osim je rekao da je najvažnije da klub nema povrijeđenih igrača i da će na teren istrčati ekipa za koju on smatra da će ostvariti najbolji mogući rezultat.

"Postavit ćemo ekipu za koju smatramo da će ostvariti najbolji mogući rezultat imajući u vidu okolnosti pod kojima se igra utakmica, a to je prije svega umor igrača i ono što nas očekuje za vikend. Važno je da niko nije povrijeđen, a većina igrača se trudi kada dobije priliku za igru", istakao je trener Plavih.

Prisutne novinare je zanimalo mišljenje trenera Željezničara o pojedinim dokumentima koji su se pojavili u javnosti, a koji otkrivaju njegovu platu. Bez ikakvog ustručavanja, trener Plavih je rekao da je njegova plata 8.000 KM.

"Ne znam zašto bi neko u javnost plasirao informaciju kolika je moja plata i koji je cilj toga, kome može biti interesantan taj ugovor. Moja plata je 8.000 KM, nemam duple ugovore i te informacije se mogu provjeriti, plaća se porez na moju platu i ne vidim problem s tim", kazao je Osim.

Susret između Željezničara i Mladosti igra se u srijedu od 18 sati.