|

Osim: Možemo pobijediti Zrinjski, ali se moraju poklopiti neke stvari

Osim: Možemo pobijediti Zrinjski, ali se moraju poklopiti neke stvari
26
D. B.
25.10.2019. u 12:08
42
komentara
26

dijeljenja
1/6 Foto: D. Ć./Klix.ba
2/6 Foto: D. Ć./Klix.ba
3/6 Foto: D. Ć./Klix.ba
4/6 Foto: D. Ć./Klix.ba
5/6 Foto: D. Ć./Klix.ba
6/6 Foto: D. Ć./Klix.ba
Željezničar će u okviru 14. kola BH Telecom Premijer lige BiH gostovati kod Zrinjskog, a tim povodom je na stadionu Grbavica održana konferencija za medije na kojoj se obratio šef struke Amar Osim.
Prvo pitanje novinara se odnosilo na to da li Željo može pobijediti u Mostaru.

"Do pobjede možemo ako nam se poklope neke stvari, a na neke od tih stvari i mi imamo utjecaj i trebamo ih odraditi kako treba kako bismo se imali čemu nadati. Treba nam se onda još stvari poklopiti, da imamo dobar dan, protivnik malo lošiji dan, da nas ide… ali naravno da je moguće, dobijao je Željo par puta u gostima, ali je i gubio kući. Nekoliko godina nisam bio u bh. nogometu, ali pratio sam, čini mi se da je više pobjeda bilo u gostima nego na domaćem terenu, i jednih i drugih. Možda nije više, ali je bilo dosta pobjeda gostiju, što prije nije bio slučaj. U Mostaru je lakše igrati nego na većini terena, ali zbog kvaliteta Zrinjskog, stava i navike da se uvijek bore za nešto, je s druge strane teže. Bez obzira na to u kakvoj su formi i ko u tom trenutku igra. Zrinjski je za naše uslove postao veliki klub i njihovi igrači se ponašaju kao igrači velikog kluba. Protiv takvih ekipa je teško igrati, a da to nije tako, ne bi osvojili to što su osvojili", kazao je Osim.

On vjeruje da će njegov tim s velikim motivom igrati protiv Plemića.

"Siguran sam da će ekipa biti ozbiljna i motivisana, ali to ne mora ništa značiti, jer je protivnik na drugoj strani Zrinjski, a ne Mladost. Ako Zrinjski igra na nivou na kojem je igrao posljednjih pet ili šest godina, to nam ne mora nešto pomoći. Nismo mi toliko bolji od ostalih, nismo uopće bolji od ostalih da o nama sve ovisi. Ako nam se neke stvari ne poklope, neće ići baš lako", jasan je bio trener Plavih.

Bodovi su potrebni i jednoj i drugoj ekipi pa se može očekivati velika borba.

" Napadaš koliko ti protivnik dozvoli, koliko ti dozvole okolnosti utakmice. Igramo sa ekipom koja je po svemu u našem rangu, po navici da osvajaju i bore se za nešto, u čemu su posljednjih godina i jači. Rijetko se može predvidjeti u kojem će pravcu utakmica krenuti, često se desi da imaš jedan plan, a utakmica krene u totalno drugom toku. Stoga napasti nije tako lako kako zvuči. Jasno je da njima pobjeda treba da bi se vratili u igru, ali treba i nama pobjeda. Ja ne vidim da oni imaju veći imperativ, i nama i njima trebaju bodovi. Da su u ne znam kakvom nizu, ovo je derbi i njima treba pobjeda", rekao je Osim.

Utakmica se igra u subotu sa početkom od 14:30 sati. Direktan prenos na Moja TV i MojaWebTV.
Prijavi grešku


Komentari (42)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...