Uoči utakmice sa "Plemićima"
0

Osim: Moramo se uozbiljiti i pobijediti Zrinjski

Piše: Dalibor Bošnjak
Amar Osim (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Na konferenciji za medije održanoj uoči 4. kola Premijer lige u kojem Željezničar dočekuje Zrinjski, trener "plavih" Amar Osim je izjavio da se njegova ekipa mora dosta uozbiljiti u odnosu na prethodna tri kola želi li pobijediti "Plemiće".

Osim je na konferenciji uglavnom odgovarao na pitanja o lošim partijama svoje ekipe u prva tri kola nove sezone. Željezničar je izgubio dva puta. "Plavi" su golove primili u zadnjim minutama susreta. Također, poraz od Travnika je obilježila "bomba" iz slobodnog udarca koji je izveo Varupa sa velike udaljenosti i pogodio mrežu Željezničara. Time je ovjeren drugi ovosezonski poraz "plavih".

"To što smo primili golove u finišu susreta, posebno onaj iz slobodnog udarca u Travniku, mi ne shvatamo nesrećom. Također, naše propuštene prilike, pogođene prečke i stative ne gledamo kao na peh. Mi smo isključivi krivci što nam se to dogodilo. Ovakve situacije dolaze jednom u godini ili nijednom. Zato ovo što se događa shvatamo kao našu grešku. Ne smijemo dolaziti u situaciju da primamo slične golove i da na ovakav način gubimo", izjavio je Osim.

Trener "plavih" je rekao da je ekipa Travnika u prošlom kolu odigrala odlično. Priznao je da nakon dva poraza u prva tri kola pritisak na njegovu ekipu postoji.

"Nije se lako vratiti kada izgubite dvije utakmice u gostima. To jeste loše, stvara se pritisak na igrače, ali to nije smak svijeta. Imali smo težak raspored, ali se moramo prilagoditi. Naši protivnici protiv nas igraju komotno. Moramo se uozbiljiti, motivisati, stisnuti naše redove i boriti se. Ne smijemo dozvoliti sebi da dođemo u situaciju iz koje primamo golove u finišu susreta ili golove sa 45 metara", rekao je Osim.

Željezničar će u srijedu ugostiti ekipu Zrinjskog, koja je u prošlom kolu također poražena. "Plemići" su na svom terenu izgubili od Olimpica rezultatom 4:2. Osim se osvrnuo na lošu igru svojih sljedećih protivnika.

"Zrinjski je odigrao katastrofalno protiv Olimpica. To se i ne može nazvati igrom. Izgubili su, a sada bi mogli biti motivisani u utakmici protiv nas. No, mi moramo pobijediti", kazao je trener Željezničara.

Hendikep bi u utakmici protiv Zrinjskog moglo biti neigranje Zebe, koji se žali na povredu zadobijenu u Travniku. Njegov nastup je pod upitnikom, ali je Osim rekao kako ima alternativu. On smatra da bi u tom slučaju Željezničar izgubio na kreativnosti, ali bi dobio na drugim poljima.

Komentarisao je Osim i ovogodišnja pojačanja svoje ekipe.

"Smajić, Selimović, Kvesić i Adilović će biti pojačanja za naš tim. Smajić se lagano vraća u formu, a Adilović je izuzetno borben. Sva pojačanja će definitivno dati svoj doprinos", završio je Osim.

Novost u klubu sa Grbavice je i magazin FK Željezničar čiji je prvi broj ugledao svjetlo dana. Predstavio ga je direktor marketinga Bulend Biščević.

"Prvi broj magazina ima tiraž od 500 primjeraka. U zavisnosti od potražnje će se taj broj i povećavati. Cijena magazina je 2 KM. Prvi broj je moguće kupiti u prostorijama kluba, a kasnije ćemo se potruditi da se nađe na prodajnim mjestima u našem gradu. Ovo je jedan sadržajan i kvalitetan magazin", izjavio je Biščević.

Utakmica između Željezničara i Zrinjskog se igra u srijedu na stadionu "Grbavica" sa početkom u 20:30 sati.