Kuntić nije dao izjavu
3

Osim: Maštovitom igrom do pobjede

Piše: D. Brkić
Amar Osim
Amar Osim
Fudbaleri Željezničara su na gostovanju u Gradačcu stigli do prve ovosezonske gostujuće pobjede. Tim sa Grbavice je dominirao svih 90. minuta, a na kraju je susret okončan sa visokih 4:1. Golove za Plave su postigli Svraka u dva navrata, Adilović i Selimović, dok je utješni gol za domaćina djelo Halilovića.

“Znali smo šta nas čeka na terenu u Gradačcu gdje se uvijek igra fer i korektno. Od prvih minuta smo nametnuli svoj stil, a poslije brzog vodstva uspjeli smo postaviti stvari na terenu kako smo željeli. Igrali smo maštovito i disciplinovano. Kada je Svraka pogodio za 3:0 došlo je do malog opuštanja, ali naša pobjeda nije niti jednom došla u pitanje”, rekao je nakon utakmice trener Željezničara Amar Osim.

Dvostruki strijelac Muamer Svraka je istakao kako je rezultat možda i previsok, jer je i Zvijezda imala svoje šanse, ali je naglasio kako je najvažnije da je cilj ostvaren.

Domaći trener Zoran Kuntić je izbjegao novinare. Nije htio prokomentarisati još jedan debakl svog tima. Zvijezda poslije tri kola nema niti bod, a tokom sedmice nezadovoljni navijači su prekinuli trening ekipe.