Kritika Zrinjskom
45

Osim iskren na konferenciji za medije: Katastrofalan termin, teren i uslovi za igru

K. H.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Trener Željezničara Amar Osim bio je surovo realan na konferenciji za medije nakon poraza Plavih od Zrinjskog rezultatom 2:1 te je imao nekoliko kritika na račun termina i uslova za igranje derbija 14. kola.
Osim je bio blag u izjavi koju je dao za MojuTV nakon susreta, ali je iznio potpuno drugačije mišljenje na konferenciji za medije.

Prije svega, Osim je rekao da nije uredu da dva najtrofejnija kluba u državi svoj derbi igraju na temperaturi od 28 stepeni, a dodao je i to da je teren bio u katastrofalnom stanju.

"Derbi je odigran u katastrofalnom terminu (14:30 sati), na katastrofalnom terenu i ništa od nabrojanog nije bilo dostojno derbiju. Mislim da bi se neko trebao brinuti da se ove stvari ne ponavljaju, posebno u ovakvom meču gdje se sastaju dva najtrofejnija tima u državi. Zbog svega navedenog, napravljeno je s*anje od utakmice, igrali smo na 28 stepeni bez svjetala na terenu koji izgleda kao njiva. Kritika Zrinjskom jer bi trebali imati bolji teren", kazao je iskreno Osim.

Činjenica, derbi Zrinjskog i Željezničara nije bio ni slika ni prilika onoga što se vidjelo na Grbavici u prvom meču ove sezone, tempo igre u Mostaru je bio znatno lošiji i sporiji, a u više navrata vidjelo se da igrači i jedne i druge ekipe imaju problema s kretanjem zbog teškim vremenskih uslova u kojima su igrali. Po ko zna koji put, nogomet i ono što se dešava na terenu je zadnje o čemu se u BiH misli.