Pred derbi
105

Osim i Krpić složni: Ne moramo igrati kao Manchester City, bitna su tri boda

E. B.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim i kapiten ekipe Sulejman Krpić složni su da su tri boda u derbiju protiv Sarajeva neophodna Plavima.

Željezničar će u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovati Sarajevu na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a Osim kaže kako će pobijediti ekipa koja bude prikazala svoj objektvni maksimum.

"Eventualni poraz nas vodi na minus šest, ali i prije prošlog derbija smo porazom mogli otići na minus pet. Sada je gora situacija jer smo bliže kraju prvenstva. Daleko od toga da je sve gotovo, ali nije ugodno. No, sami smo se doveli u ovu situaciju. Moramo pokušati biti na optimalnom nivou koji smo pokazali nekoliko puta ove sezone. Kad bismo to uspjeli, bio bih zadovoljan", rekao je Osim.

O tome koji su aduti jedne, a koji druge ekipe, Osim je rekao:

"Snaga Sarajeva je u statistici. Oni imaju osam utakmica kući u kojima su slavili. Mi smo do prošlog kola bili prvi, to je naša snaga. Ovo je prvi put da je ovolika razlika na tabeli. Onaj ko bude svom normalnom nivou će imati veće šanse da pobijedi", rekao je Osim.

Strateg Plavih je istakao kako mu nije prioritet lijepa igra, već rezultat.

"Pred prvi derbi želio sam da igrači prikažu lijepu igru i da dokažu da imaju kvalitet. To su i uradili, tako da sada se ne trebaju dokazivati nikome. Bitan je rezultat", izjavio je Osim koji je napomenuo da neće previše mijenjati sastav u odnosu na duel protiv Širokog Brijega "jer nema prevelik fond igrača".

Jedan od tragičara utakmice protiv Širokog kojeg su Plavi izgubili na Grbavici rezultatom 2:1 je bio Sulejman Krpić koji je promašoi penal.

"U karijeri sam opucao osam penala i to mi je bio prvi put u životu da ga promašim. Nisam šutirao kako inače šutiram i ljut sam na sebe zbog toga. Imao sam najviše šansi otkako sam obukao dres Želje i bio bih sretan da sam zabio barem jedan pogodak. Također, nisam bio sto posto spreman. Pružio sam maksimum koliko sam mogao uprkos bolovima, ali očito to nije bilo dovoljno. Sada sam 300 posto spreman za utakmicu. Ekipa se zna nositi sa pritiskom, sutra ćemo izaći spremno, hrabro... Ne idemo na bod, već na pobjedu. Ne moramo igrati kao Manchester City, bitno je da pobijedimo", poručio je Krpić.

Susret Sarajevo - Željezničar igra se u subotu od 16 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase".