Komemoracija u Splitu
0

Osim i Bajević se oprostili od Tomislava Ivića

Sarajevo-x.com
Proslavljeni bh. treneri Ivica Osim i Duško Bajević prisustvovali su komemoraciji nedavno preminulom Tomislavu Iviću u kino dvorani na Poljudu.

Komemoraciji i projekciji kratkog filma o legendarnom treneru prisustvovalo je više od 200 ljudi pa su mnogi morali stajati.

Osim Osima i Bajevićal, prisutni su bili Joško Skoblar, te čitava plejada bivših Hajdukovih i Ivićevih igrača. Govor Jurice Jerkovića ganuo je sve prisutne.

"Svake sezone igrali smo drugačije. Jedne godine forsirali smo igru na kontre, druge godine presing na loptu, treće bi izluđivali protivnike ofsadj zamkama. Ivić je bio ispred svih, za mnoge čudak, a za nas koji smo ga poznavali - čudotvorac", rekao je Jerković.

Osim je došao u Split uprkos teškom zdravstvenom stanju.

"Pa i sama činjenica što sam došao nešto govori o Iviću, zar ne?", rekao je Osim i dodao da je Ivić bio preteča modernog nogometa sa vizijom.

"Sad je pitanje koliko su tu viziju neki mogli shvatiti i prihvatiti. Sjećam se njegovog Hajduka iz sedamdesetih. Bilo nam je stalo da ih pobijedimo, prevarimo mi njih, a ne oni nas. Dva tri puta smo bili blizu, ali onda bi redovno 'dobili po glavi'. Bio je izazov doći u Split i igrati protiv njegovog Hajduka, ekipe koja je već tada prerasla okvire domaćeg nogometa", prisjetio se Osim.