Teško gostovanje
39

Osim: GOŠK je čudo, pogledajte im rezultate protiv Željezničara i Sarajeva

Piše: K. H.
Amar Osim (Foto: D. S./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: D. S./Klix.ba)
Trener Željezničara Amar Osim najavio je gostovanje Plavih u Gabeli gdje će igrati izuzetno važan meč protiv GOŠK-a, a on je rekao da njegov tim sigurno neće imati lagan zadatak.

Trener ekipe s Grbavice rekao je za GOŠK da su pravo čudo, posebno iz razloga koliko su osvojili bodova protiv Željezničara i Sarajeva u ovoj sezoni. Upravo je GOŠK u posljednjem međusobnom duelu porazio Plave na njihovom terenu.

Osim je također rekao da su reprezentativnu pauzu pokušali iskorititi kako bi pojedinim igračima podigli fizičku spremu.

"Planirali smo podići fizičku spremu nekim igračima tokom reprezentativne pauze i to smo uspjeli s nekim igračima, a danas idemo na put i pokušat ćemo se spremiti za meč protiv GOŠK-a. Ne možemo računati na Sadikovića koji se povrijedio, Zec još uvijek nije maksimalno spreman, ali sam zadovoljan njegovim stanjem. Što se tiče GOŠK-a, oni su čudo, najiskrenije. Uspjevaju opstati s takvim sredstvima, a pogledajte koliko su bodova osvojili protiv Željezničara i Sarajeva, sve će vam biti jasno. Ne možemo otići u Gabelu i reći kako ćemo lagano pobijediti utakmicu", rekao je Osim.

Ovaj proslavljeni stručnjak je rekao da ne očekuje laganu utakmicu i da Željezničar mora prihvatiti ulogu favorita.

"Ne očekujem laganu utakmicu, igrat ćemo maksimalno angažovano i tako smo se spremali za ovaj meč. Favoriti smo i po imenu kluba i po rezultatima, ali to neće biti dovoljno za pobjedu, već moramo odigrati najbolje što možemo", rekao je trener Plavih.

"Ermin Zec je za 24 minute uspio dobiti dva žuta kartona, a toliko ima i Ramović. Ipak, nećemo kalkulisati s te strane jer su svi bodovi isti", istakao je Osim.

Medijima se obratio i defanzivac Plavih Antonio Pavić koji je rekao da je ovo izuzetno važan meč za tim s Grbavice.

"Utakmica kao utakmica, uvijek idemo jednu po jednu i uopšte ne razmišljamo o onome što dolazi nakon GOŠK-a. Bitan nam je svaki meč u borbi za Evropu, a tek nakon što završimo utakmicu u Gabeli možemo razmišljati o derbiju protiv Sarajeva", rekao je Pavić.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Susret između GOŠK-a i Željezničar igra se u nedjelju s početkom u 16:30 sati.