Trener Željezničara
373

Osim: Dovest ćemo četiri igrača, na pripreme idemo u Livno

Piše: E. B.
Amar Osim (Foto: M. O./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: M. O./Klix.ba)
Šef stručnog štaba FK Željezničar Amar Osim je danas izvršio prozivku igrača za sezonu koja je pred nama.

Osim je na prvi trening stigao direktno sa sjednice Skupštnie kluba na kojoj je za vršioca dužnosti predsjednika FK Željezničar imenovan Jasmin Badžak.

"Nismo došli do nekih epohalnih zaključaka, ali sjednica Skupštine nije bila nekonstruktivna. Ovo je prvi put otkako sam član Skupstine da ljudi kažu jedni drugima u lice šta imaju reći, što je veoma dobra stvar", rekao je Osim, a zatim je govorio o igračkom kadru i očekivanjima u novoj sezoni.

"Većina igrača je pod ugovorima. Smatram da ne treba previše mijenjati igrački kadar, pa vjerujem da ćemo dovesti četiri igrača. Rodin je imao ponude iz Rumunije i Italije, njegovi menadžeri i on su zamolili da dobije slobodno dan, dva kako bi pokušali realizirati transfer i sad čekamo šta će se desiti", rekao je Osim.

Željezničaru se prije nekoliko dana priključio golman Filip Erić koji će se sa Vdranom kjosevskim boriti za mjesto prvog golmana.

"Vidjet ćemo ko će se izboriti za mjesto na golu. Da smo bili zadovoljni Kjosevskim, ne bismo doveli Erića", istakao je Osim.

Plavi će pripreme obaviti u BiH.

"Na pripreme ćemo najvjerovatnije u Livno, odigrat ćemo utakmicu sa Troglavom, a do 20. jula ćemo odigrati šest, sedam utakmica i biti što spremniji za start prvenstva. Bit ćemo dosta bolji nego prošle godine", rekao je Amar Osim.