Trener Željezničara
20

Osim: Često sa Slobodom igramo 0:0, a da bismo pobijedili treba postići pogodak

N. K.
Amar Osim (Foto: T. S./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara sutra u Tuzli igraju utakmicu 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Slobode, a tim povodom danas je održana konferencija za medije u Plavom salonu stadiona Grbavica.

Prisutnima su se obratili šef stručnog štaba Plavih Amar Osim i prvotimac Sinan Ramović.

"Neigranje utakmice sa Čelikom nam je malo poremetilo ekipu. Međutim, nećemo se puno žaliti što smo ispali iz ritma. Vidjet ćemo sutra kako će se to odraziti na nas, jer se nismo do sada susretali s ovom situacijom. Sloboda je uvijek Sloboda. S njima nema nikakvih pravila. Bit će teško, znamo šta nas čeka. U nekoliko utakmica su nezasluženo poraženi. Protiv Sarajeva su osvojili važan bod i zaslužen. U Mostaru su imali četiri-pet situacija koje su 'mirisale' na pogodak, što nikako nije za potcijeniti", rekao je Osim.

Ramović i Osim (Foto: T. S./Klix.ba)
Ramović i Osim (Foto: T. S./Klix.ba)

Trener Plavih je istakao kako je teško igrati protiv takvih ekipa koje znaju koliko mogu i ponašaju se u skladu s tim.

"Upravo Sloboda liči na takvu ekipu. Treba istaći da ne zavisi sve od nas. Posljednjih nekoliko utakmica smo s njima odigrali bez pogodaka, a da bismo pobijedili treba postići pogodak, a naš je cilj da uvijek pobijedimo. Imamo više igrača na raspolaganju jer su neki očistili kartone, dok su se neki oporavili, tako da su svi spremni", poručio je Osim.

Sinan Ramović (Foto: T. S./Klix.ba)
Sinan Ramović (Foto: T. S./Klix.ba)

Ramović se osvrnuo na nešto lošije rezultate ekipe u posljednje vrijeme.

"Najviše su nam nedostajali karakter i ozbiljniji pristup. Moramo pokazati veći voljni momenat. Trebamo biti zadovoljni jer smo u vrhu tabele. Svi dobro znamo kako je uvijek kada Željo gostuje na Tušnju. Čeka nas težak teren, a Slobodu smo detaljno analizirali. Moramo biti borbeniji nego što smo do sada bili kako bismo se vratili s pobjedom, što je naš cilj", rekao je Ramović.

Utakmica se igra sutra od 16:30 sati.