Pred put u Stanišiće
42

Osim: Ako ponovimo pristup iz prijateljskih utakmica, onda ćemo biti zadovoljni

Piše: K. H.
Amar Osim (Foto: D. S./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: D. S./Klix.ba)
Trener Željezničara Amar Osim je pred odlazak Plavih u karantin za utakmicu protiv Radnika, kojom će otvoriti drugu polusezonu u Premijer ligi BiH, rekao da od svojih igrača očekuje da ponove pristup s prijateljskih utakmica.

Delegacija Željezničara jutros je otputovala u Etno Selo Stanišići gdje će boraviti do nedjelje kada igraju meč protiv Radnika.

Osim je rekao da će teren i vrijeme utjecati na taktiku za ovaj meč.

"Definitivno nije isto igrati na dobrom i lošem terenu, a na nama je da ponovimo pristup koji smo pokazali u pripremnim utakmicama. Ako to uspijemo, onda ćemo biti zadovoljni, ne mogu reći da nam to garantuje bilo šta, no bez toga ne možemo ništa. Teren i vrijeme utječu i na taktiku i sve ostalo, ali znamo gdje igramo i za kakve terene smo se spremali. Svaka druga utakmica će nam potencijalno biti na lošem terenu", rekao je Osim.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Trener Željezničara otkrio je da će ovaj meč igrati većinom igrači koju su završili prvu polusezonu i da će novi igrači tek vremenom dobiti priliku.

"Prvenstvo ćemo početi s igračima koji su završili prošlu polusezonu, možda bude jedan novi igrač, neki nisu spremni i za početak će dobijati manju minutažu. Bodovni zaostatak za Sarajevom je 15 bodova i to je zaista previše pa je cilj Željezničara izboriti Evropu. Svjesni smo da nemamo laganu situaciju, ima još nekoliko ekipa koje će se boriti s nama i ako budemo pravi, izborit ćemo plasman u Evropu", kazao je Osim.

Medijima se obratio i Sinan Ramović koji je poručio da je puno promjena u klubu pozitivno utjecalo na igrače.

"Igramo prvo kolo nakon što smo dobro odradili pripreme, a znamo da je ekipa Radnika uvijek neugodan protivnik. Promijenili su puno igrača, ali ovo je za nas bitna utakmica. Mislim da dobre igre s priprema trebamo prenijeti i na ovaj meč, a onda neće biti problema. Možemo puno uraditi u drugom dijelu sezone, bilo je dosta promjena i one će pozitivno utjecati na ekipu", kazao je Ramović.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Meč između Radnika i Željezničara igra se u nedjelju od 14:30 sati.