Nogomet
0

Osieck dobio otkaz na klupi Australije

Totalsport
Holger Osieck (Foto: AFP)
Holger Osieck (Foto: AFP)
Njemački 65-godišnji stručnjak Holger Osieck dobio je otkaz na dužnosti selektora reprezentacije Australije, vrlo brzo nakon poraza te reprezentacije na Parku prinčeva od Francuske sa 6-0.

U pitanju je, dakako, bila samo prijateljska utakmica, ali je Osiecka, koji je vođenje Socceroosa preuzeo u kolovozu 2010. godine, koštala posla, u kombinaciji s još jednom nedavnom prijateljskom utakmicom u kojoj je Australija također izgubila sa 6-0, ali od Brazila.

Nogometni savez Australije (FFA) naznačio je nakon te utakmice Osiecku kako u Parizu očekuje bolju predstavu i bolji rezultat. No, Francuzi su već nakon 29 minuta vodili s 4-0, do kraja su dali još dva gola i definitivno "prepilili" stolicu na kojoj je sjedio Osieck.

FFA nakon utakmice nije oklijevao s raskidom Osieckovog ugovora. Neki izvještaji sugerišu da je njemački stručnjak dobio "cipelu" već dva sata nakon utakmice na Parku prinčeva.

"Naša odluka temelji se na dugoročnom planiranju pomlađivanja reprezentacije i pripremama za Svjetsko prvenstvo i Azijski kup. U Brazilu želimo imati konkurentnu ekipu, a na Azijskom kupu 2015. godine, kojem smo domaćini, ekipa koja je sposobna osvojiti to takmičenje. Došli smo do zaključka da nam je za ostvarenje tih ciljeva nužna promjena. Holgeru Osiecku zahvaljujemo na doprinosu u australskom nogometu i želimo mu svako dobro u budućem radu", istaknuo je putem saopćenja Frank Lowy, predsjednik Nogometnog saveza Australije.

Australci su osigurali nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, na kojem će ih voditi novi selektor. Nagađa se da je vodeći kandidat holandski stručnjak Guus Hiddink, koji ih je doveo do osmine finala na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Njemačkoj. S preuzimanjem Australije još su povezani Francuz Gerard Houllier i Argentinac Marcelo Bielsa.