Nogomet
3

Osam polaznika Akademije FK Sarajevo potpisalo višegodišnje ugovore s Bordo klubom

Klix.ba
Osam polaznika Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, potpisalo je višegodišnje ugovore sa aktuelnim prvakom Bosne i Hercegovine. Šest igrača juniorske selekcije, te dva kadeta, koji su dobrim igrama za selekcije klupske Akademije nagovijestili svoj fudbalski talenat, novi su prvotimci Bordo kluba.

Nihad Mujakić, defanzivac koji je rođen 15.04.1998. godine, od pionirskog uzrasta član je Fudblaskog kluba Sarajevo, te polaznik Akademije Bordo kluba od njegovog osnivanja. Ljevonogi fudbaler, koji se podjednako dobro snalazi na pozicijama lijevog beka, štopera, te zadnjeg veznog, potpisao je trogodišnji ugovor sa našim klubom.

"Za mene je ovo ispunjenje dječačkog sna. Nekoliko puta sam trenirao sa prvim timom, i tada sam osjećao ogromnu sreću i tremu. Zaista, drago mi je što ću sada imati češće priliku za to", izjavio je Mujakić, koji će i u narednoj sezoni imati mogućnost nastupanja za juniore Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo.

Ofanzivac Adnan Osmanović, koji je nastupao za U-15, U-17 i U-19 reprezentaciju BiH, član je klupske Akademije od njenog osnivanja. Ovaj mladić rođen je 20.03.1997. godine i odlikuju ga brzina i dobra tehnika, a najbolje se snalazi na krilnim pozicijama. Adnan je potpisao dvogodišnji ugovor.

"Drago mi je što sam potpisao ugovor sa FK Sarajevo. Nadam se da ću svojim radom i trudom opravdati povjerenje svih ljudi u klubu", rekao je Osmanović.

Napadač Hamza Čataković, koji dolazi iz Cazina, prije dva mjeseca stigao je u redove klupske Akademije. Hamza, koji je rođen 15.01.1997. godine, je u prvih osam utakmica u sezoni postigao devet golova. Njegova karakteristika jeste dobra realizacija i udarac lijevom nogom, uz njegove dobre fizičke predispozicije i visinu. Nakon potpisivanja trogodišnjeg ugovora, osamnaestogodišnji Hamza naročito je pohvalio kvalitet rada u Akademiji.

"Nekoliko mjeseci sam u Sarajevu i moram reći da sam izuzetno sretan i ponosan što sam potpisao ugovor sa prvim timom šampiona države. Sve se nekako brzo razvilo i nadam se da ću na najbolji mogući način iskoristiti priliku koja mi se ponudila. Također, moram istaći da je Akademija FK Sarajevo zaista odlična. Kvalitet treninga je jako dobar i samo pohvalno mogu pričati o tom segmentu Kluba", kazao je Čataković.

Trogodišnji ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo potpisao je i Edvin Rastoder, polaznik naše Akademije, koji je devet godina u Klubu, i koji je nosio kapitensku traku uzrastu pionira i kadeta. Edvin Rastoder igra na pozicijama lijevog i desnog beka, a rođen je 17. marta 1997. godine.

"Potpisivanje ugovora sa Sarajevom za mene je ostvarenje višegodišnjeg sna. Radio sam mukotrpno u posljednjim sezonama, kako bih doživio ovaj trenutak, i osjećam se sretno i ponosno. Želim se ovom prilikom zahvaliti trenerima sa kojima sam sarađivao, te Klubu na ukazanom povjerenju", kazao je Rastoder.

Anes Vazda, veznjak koji je rođen 24. jula 1997. godine, pet godina je član Omladinskog pogona Fudbalskog kluba Sarajevo, a nosio je i kapitensku traku kadetske selekcije našeg Kluba. Nastupao je za U-15 i U-17 reprezentaciju Kluba, a sa Fudbalskim klubom Sarajevo potpisao je dvogodišnji ugovor.

"Mnogo sam sretan i koristim priliku da se zahvalim trenerima i ljudima u Klubu na ukazanom povjerenju. Također, hvala i mojoj porodici na velikoj podršci koju mi pružaju", izjavio je Vazda.

Ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo potpisao je i Vedad Gljiva, ofanzivac, rođen 01. marta 1997. godine u Sarajevu. On je član omladinskih selekcija Bordo kluba punih devet godina, a najbolje se snalazi na lijevom ili desnom krilu. U svojoj dosadašnjoj karijeri nosio je kapitensku traku pionira i kadeta Sarajeva, a nastupao je i za U-15, U-17, te U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Sretan sam i ponosan zbog potpisivanja ugovora sa Fudbalskim klubom Sarajevo. Moj veliki san oduvijek je bio postati prvotimac Sarajeva i mnogo sam sretan i ponosan sada. Želim se zahvaliti Klubu na ukazanom povjerenju", kazao je Gljiva.

Pored šestorice pomenutih juniora, i dva šesnaestogodišnja kadeta Akademije potpisala su ugovore. Adnan Civić, fudbaler koji se najbolje snalazi na krilnim pozicijama, te u samom vrhu napada, rođen je 07. marta 1999. godine, a član je Akademije od početka 2016. godine. Adnan dolazi iz Cazina, a primijetilo ga je stručno osoblje na selektivnom kampu Akademije, koji se održao na sjeveru naše države.

"Za mene je ovo zaista ogromna radost i nadam se da ću svojim dobrim igrama za selekcije Akademije opravdati ukazano povjerenje", kazao je Civić nakon potpisivanja ugovora.

Višegodišnji ugovor potpisao je i Nedim Hadžić, napadač rođen 19. marta 1999. godine, koji je devet mjeseci član Akademije Bordo kluba. Nedim u ovoj sezoni nemilosrdno trese mreže naših protivnika. Na devet ligaških utakmica postigao je 21 gol, a redovan je član U-17 reprezentacije BiH.