Crvena Zvezda - Partizan
0

Osam osoba povrijeđeno na derbiju, a šest privedeno

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prije, tokom i nakon fudbalske utakmice Crvene zvezde i Partizana povrijeđeno je osam osoba, od kojih dvije teže, a privedeno je šest lica, od kojih su dvojica maloljetnici, javljaju beogradski mediji.

Slobodan Ivanović iz klinike Anlave rekao je da je na derbiju, koji je igran na Marakani, povrijeđeno osam osoba, dok su dvije osobe hitno prebačene u Urgentni centar.

Jedan 11-godišnji dječak je pao i povrijedio glavu, a jedan 44-godišnji posjetilac je tokom meča pretrpio infarkt i oni su prebačeni u Urgentni centar.

Lakše je povrijeđeno šest osoba, uglavnom zbog uboda na šiljke na tribinama i uganuća ekstremiteta.

Prema izvještajima sa derbija, ljekari klinike Anlave intervenisali su osam puta tokom utakmice.

Slobodan Vukolić iz Policijske uprave Beograd potvrdio je da je šest osoba privedeno i da je zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Sektora za vanredne situacije incident paljenja stolica brzo saniran.

O ovom incidentu biće obavljen uviđaj, a osumnjičeni će, nakon identifikacije i konsultacija s nadležnim tužilaštvom, biti procesuirani u skraćenom postupku.

Vukolić je rekao da je prije utakmice pronađeno više od 60 komada pirotehničkih sredstava, ali da policijski službenici nastavljaju dalje sa aktivnostima na eventualnom pronalaženju još takvih sredstava.

On je najavio da će protiv organizatora utakmice biti preduzete odgovarajuće mjere u skladu sa članom 21. Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja, zbog propusta u organizaciji.

Utakmica je na kratko prekinuta u 73. minutu nakon što su navijači crno-bijelih zapalili i pokidali stolice na južnoj tribini.

Vatrogasci su sa atletske staze šmrkovima gasila vatru, a pristalice Partizana su tijelima spriječavali da voda ugasi plamen.

U 137. derbiju fudbaleri Partizana pobijedili su Crvenu zvezdu u gostima rezultatom 2:1.