Na Maradonin poziv
0

Ortega ponovo u argentinskoj reprezentaciji

Totalsport
Ariel Ortega, problematični argentinski ofanzivni vezni nogometaš, pred novim je početkom u svojoj dugoj karijeri. S 35 godina opet je zakucao na vrata reprezentacije.

Tačnije, pred njih ga je postavio izbornik Argentine Diego Maradona, uvjeren da “El Burrito” (Magarčić) još nije rekao svoju posljednju što se nogometa na najvišoj razini tiče.

Ortega, koji je u posljednje vrijeme javnost više zabavljao svojim iščašenim ponašanjem i zavirivanjem u dno čašica ispunjenih alkoholom nego dobrim utakmicama, bit će pozvan za prijateljsku utakmicu “gaučosa” i Novog Zelanda.

Utakmica je to koja će se u Argentini odigrati 30. septembra, a Maradona misli na teren izvesti momčad satkanu od igrača koji se natječu u Argentini.

  • Uputit ću poziv Ortegi - najavio je Maradona, što je igrač s trima nastupima na Svjetskim prvenstvima (1994, 1998, 2002) dočekao s osmijehom na licu i komentarom:

  • Drago mi je zbog toga.

Inače, Ortega, koji s River Platom imao ugovor do 30. juna 2009. godine, trenutno je slobodan igrač.

Zadnji je nastup za reprezentaciju ubilježio na Svjetskome prvenstvu 2002. godine, a bio je član reprezentacije koja je 1996. na Olimpijskim igrama u Atlanti osvojila srebrnu medalju. Onu sjajniju zavrijedio je na Panameričkim igrama održanima u Mar de Plati, godinu dana ranije.

Godine 1994. u Sjedinjenim je Državama na Svjetskom prvenstvu svlačionicu dijelio upravo s današnjim izbornikom. Smatrali su ga tada, s dvadeset godina, Maradoninim nasljednikom.