Očekuje minutažu
21

Origi pred meč protiv Bosne i Hercegovine: Želim da igram i iskoristim šansu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Napadač reprezentacije Belgije Divock Origi pred meč koji njegova selekcija igra u subotu na Grbavici protiv Bosne i Hercegovine istakao je kako priželjkuje šansu u ovom meču te da će istu pokušati iskoristiti na najbolji mogući način.

Ovaj nogometaš na ljeto je napustio Liverpool i pridružio se ekipi Wolfsburga, a kako kaže, želi igrati i iskoristiti svoju šansu u sljedećim mečevima.

"Nadam se da ću imati priliku da igram. Znam da Michy Batshuayi i ja imamo kvalitet, te da selektor ima tešku odluku pred sobom. Dugo nisam igrao za reprezentaciju, međutim mnogo sam napredovao od utakmice protiv Španije gdje sam posljednji put upisao nastupa za reprezentaciju. Osjećam da sam spreman, želim da igram i da iskoristim svoju priliku", rekao je Origi.

U prilog Origiju ide i činjenica da Romelu Lukaku vrlo vjerovatno neće igrati protiv Bosne i Hercegovine, te će samim tim prvi napadač reprezentacije Belgije biti van sastava za meč protiv naše selekcije.

Podsjećamo, meč između Bosne i Hercegovine i Belgije igra se u subotu s početkom u 18 sati, a našoj selekciji u ovom meču odgovara samo pobjeda koja bi nam zadržala nadu za plasman na smotru najboljih koja se sljedeće godine održava u Rusiji.