Individualni razgovori
28

Opuštena atmosfera i disciplina na posljednjem treningu Zmajeva pred Grčku

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Reorezentativci Bosne i Hercegovine večeras su na Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine odradili posljednji trening pred sutrašnju utakmicu protiv selekcije Grčke.

Izabranici selektora Mehmeda Baždarevića trening su otvorili dodavanjem lopte u grupama uz opuštenu atmosferu, a pad lopte na zemlju "kažnjavali" su čvokama.

Ohrabrujuće je večerašnjem treningu bilo vidjeti i Miralema Pjanića koji je trenirao zajedno sa drugim Zmajevima koji su po dolasku selektora Baždarevića na teren Trening centra Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine primili naredbe za nastavak treninga.

Proteklih nekoliko dana koliko traju pripreme u Zenici u taboru naše reprezentacije vlada pozitivna atmosfera, a na večerašnjoj konferenciji za novinare selektor Baždarević je dodao kako će u sutrašnji meč ući smireno i spremno da daju svoj maksimum za ostvarenje cilja.

Baždarević je tokom treninga pojedinim reprezentativcima obavio kratke razgovore, a trening je protekao u dobroj atmosferi i disciplini.

Zmajevi su nakon kratkog razgovora sa selektorom Baždarevićem nastavili igrati "s noge na nogu", nakon čega je uslijedilo razgibavanje. Baždarević je trening iskoristio i za uvježbavanje taktike s igrom na pola terena na dva gola.

Trening naše reprezentacije, kao i selekcije Grčke za predstavnike medija bio je otvoren samo prvih 15 minuta.